Petice za omezení zbraní

28.02.2015 21:02

Téměř každý týden se v médiích objeví případ zneužití legálně držené zbraně. Velmi často se ukazuje, že střelné zbraně vlastní lidé, kteří nejsou duševně, morálně ani eticky způsobilí vlastnit prostředek, jehož dopad je téměř vždy fatální a špatné rozhodnutí se nedá vzít zpět.

Petice za omezení zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Všimněte si též, jak často dochází ke kriminálním činům myslivců se svými zbraněmi. Když se podíváte mezi ně, nenarazíte na pokoru, respekt, opatrnost. Spíše najdete bohorovnost, aroganci, agresivitu a neschopnost úsudku. Patří střelné zbraně do ruky tak široké skupině?

Světová čísla, i když se je snaží lobbistické skupiny obchodníků se zbraněmi křivit a lžou, jako když tiskne, hovoří jasně. Tam, kde jsou volnější pravidla pro držení zbraní, tam je výrazně vyšší kriminalita v souvislosti se zbraněmi. A ta čísla sestavuje organizace Společenství národů, žádní lobbisti. Doporučuji přečíst a pro své přesvědčení ještě dohledat z vlastních zdrojů:

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-20759139

Otázky pro nás a dneska jsou docela jednoduché:

- Chcete, aby osoby mentálně nevyrovnané ohrožovaly nás a naše děti na zdraví a životě?

- Chcete, aby hobby střelci ohrožovali nás a naše děti a domácí zvířata v přírodě? Nebo aby stříleli chráněná zvířata?

- Chcete, aby se opakovaly případy Uherský Brod, zastřelený turista, zastřelený pejsek, upytlačení rysové atd.?

Pokud jste alespoň jednou odpověděli "NE", budeme rádi, když podpoříte tuto petici, kterou předložíme našim zákonodárcům. A sdílejte, prosím, ve svém okolí!

Znění petice: "My, občané, žádáme Parlament ČR o velmi výrazné omezení držení střelných zbraní civilními obyvateli. Je evidentní, že není v silách Policie ČR ani kontrolních složek myslivosti a dalších předcházet hrůzným činům, které trvale znehodnocují životy slušných občanů. Bojíme se o zdraví, život, své blízké, přírodu. Prosím, jednejte ve smyslu Ústavy ČR. Děkujeme!"

PS: Toto je petice, nikoliv diskuse na Blesk.cz, pro agresivitu jsem musel vypnout možnost komentování. Ostatně stačí, když si povšimnete, co píší zastánci držby zbraní do podpisového archu. Krásná ukázka toho, že střelné zbraně je velmi nutné v naší zemi omezit. Do rukou jedinců neschopných respektu k odlišnému názoru, agresivním a bez schopnosti sebekontroly opravdu nepatří.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…