Petice za převod státních pozemků vodní nádrže v Horní Vsi do vlastnictví města Fryštáku

13.05.2018 7:36

Vážení zastupitelé, žádáme Vás, abyste se zasadili o to, aby byly pozemky vodní nádrže v Horní Vsi, ve vlastnictví státu, převedeny do vlastnictví a řádné péče města Fryštáku.

Petice za převod státních pozemků vodní nádrže v Horní Vsi do vlastnictví města Fryštáku
Foto: stránky města Fryšták / Jaromír Chudárek
Popisek: Město Fryšták

Vážení zastupitelé,

aktuálně probíhá veřejná nabídka nemovitých věcí, parcel č. 912/2, 912/3, 913/1, 913/3, o celkové výměře 20.511 m2, v katastrálním území Horní Ves, obce Fryšták, pozemků k provozu Vodní nádrže Horní Ves, které jsou aktuálně jako vlastnictví státu nabízeny oprávněným osobám podle zákona č. 229/1991 Sb. k vydání, dle informací Státního pozemkového úřadu o nabídce majetku, zveřejněné na Úřední desce města Fryštáku dne 19.4.2018.

Domníváme se, že by město Fryšták mělo podat Státnímu pozemkovému úřadu žádost o bezúplatný převod shora specifikovaného majetku do vlastnictví obce - dle zákona č. 92/1991 Sb., o podmínkách převodu majetku státu na jiné osoby, nebo jiným účinným způsobem zajistit řádnou péči o tento majetek. Jedná se o sportovně relaxační prostor, využívaný občany města, vymezený příslušným územním plánem, a o vodní dílo. Považujeme za nežádoucí riziko vydání takových pozemků do rukou soukromé osoby v režimu zákona 229/1991 Sb., která není do budoucna vázána principy obecní samosprávy, ani není správním posouzením ověřena její schopnost pečovat o majetek s hydrologickou funkcí, funkcí požární nádrže, funkcí náhradního zdroje užitkové vody pro zemědělské družstvo Fryšták.

Vážení zastupitelé, žádáme Vás, abyste se zasadili o to, aby byly pozemky vodní nádrže v Horní Vsi, ve vlastnictví státu, převedeny do vlastnictví a řádné péče města Fryštáku, což potvrzujeme níže svým podpisem.

Petiční výbor zastupuje Mgr. Roman Lauterkranc

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…