Petice za řešení problémů s parkováním ve městě Prostějově

21.04.2017 7:33

My, níže podepsaní obyvatelé města Prostějova, vyzýváme zastupitele města Prostějova k jednání ve věci řešení problémů s parkováním v dané lokalitě.

Petice za řešení problémů s parkováním ve městě Prostějově
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Magistrát města Prostějova v současné době písemně oslovuje občany, žijící v bloku rodinných domů počínaje ulicí „Jaroslava Kučery“ až po ulici „V polích“, k majetkoprávnímu dořešení užívání částí pozemku Statutárního města Prostějova. Pozemky, které se nacházejí před našimi domy a které jsou ve vlastnictví Statutárního města Prostějova, město nabízí lidem k pronájmu s vyměřeným nájemným ve výši 200Kč/m2 ročně bez DPH. Pokud jsou tyto pozemky občany využívány jako odstavné plochy pro parkování svých vozidel, nezbývá než podepsat nájemní smlouvu s Magistrátem města Prostějova. V opačném případě totiž parkování nebude možné.  Je nutno uvést, že mnohdy jsou tyto pozemky ve vlastnictví města pro občany jedinou možností pro parkování svých vozidel.

Problém s parkováním v této lokalitě je dlouhodobý, o řešení celé situace se hovoří již řadu let. Každopádně stále se nic neděje, žádná veřejná parkovací místa zde Magistrátem města Prostějova vytvořena nebyla. A vyměřením nájemného se počet míst ke stání nezvýší. Ani případné pokuty, které budou následovat, nejsou dobrým řešením daného problému. Ač je vymáhání práv ze strany města legitimní, nicméně je do jisté míry nevhodné.

Vozovky i chodníky v dané lokalitě jsou původní, pro potřeby současnosti již nevyhovující. V oblasti parkování vozidel to platí zcela určitě. Vozovky jsou místy propadlé, opakovaně jsou opravovány jen lokálně. Zatravněné plochy a chodníky před domy si většina občanů udržuje vlastními prostředky, ať se jedná o sečení trávy, úklid sněhu či likvidaci plevele. Každopádně ve srovnání s jinými částmi města je tato lokalita Magistrátem města Prostějova v mnohém opomíjena a podfinancována. Vždyť na modernizaci a revitalizaci sídlišť věnuje Magistrát města Prostějova nemalé finanční prostředky, včetně investic do rozrůstajících se ploch pro parkování vozidel. 

Touto peticí tedy žádáme zahájit jednání se zastupiteli města Prostějova ve věci řešení problémů s parkováním a projednat zejména tyto záležitosti:

Vzhledem k uvedeným skutečnostem jednat o výši nájemného za pronájem pozemků ve vlastnictví Statutárního města Prostějova. Nájemné bylo stanoveno ve výši 200Kč/m2 ročně bez DPH.
Vzhledem k zajištění přijatelné občanské vybavenosti zvážit možnost vytvoření nových odstavných ploch určených k parkování vozidel. Jako rychlé a nutné řešení problému se městu nabízí například možnost použití zatravňovacích panelů.

Vaše podnětné připomínky, prosím, připojte jako komentář k Vašemu podpisu.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty