Petice za svobodnou přepravu mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi v autobusech REGIOJET

02.12.2016 7:35

My, obyvatelé Českého Krumlova jsme znepokojeni zprávou, že „Žluté autobusy“ – REGIOJET nově nebudou moci převážet cestující z Krumlova do Budějovic ani z Budějovic do Krumlova.

Petice za svobodnou přepravu mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi v autobusech REGIOJET
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancelář RegioJet

Vážený pane hejtmane,

My, obyvatelé Českého Krumlova jsme znepokojeni zprávou, že „Žluté autobusy“ – REGIOJET nově nebudou moci převážet cestující z Krumlova do Budějovic ani z Budějovic do Krumlova.

Chápeme, že chcete, aby se zvýšil počet cestujících v dotovaných spojích zřizovaných krajem, proč to ale hned řešit zákazem?

Žluté autobusy REGIOJETU pokrývají časy od rána od 5h, potom v 7h a v 9h, dále každou hodinu až do 15h a od 17h do 20h také každou hodinu. Jezdí přesně, dá se na ně spolehnout a my, obyvatelé Krumlova a Budějovic, je rádi a často využíváme.

Pokud tomu dobře rozumím, chcete lidem zakázat používat pouze spoj REGIOJETU z Krumlova do Budějovic a obráceně. Autobusy budou i nadále z Krumlova do Budějovic a zpět jezdit, budou zde stavět a lidé zde budou nastupovat a vystupovat a jen my, obyvatelé těchto dvou, 24 km od sebe vzdálených měst, si nebudeme smět koupit lístek a využívat jejich služeb. Je dokonce možné, že po zákazu přepravovat cestující mezi ČK a ČB budou mezi těmito městy jezdit poloprázdné.

Rádi bychom se na Vás obrátili s otázkou, proč chcete takovým způsobem zasáhnout do svobody soukromého podnikání a rušit něco, co roky funguje k plné spokojenosti uživatelů?

Autobusy REGIOJET poskytují služby, jež zaručují pravidelnost spojů a to i o víkendech a svátcích, kdy krajské spoje nejezdí, a my se obáváme, že zákaz zvýší počet lidí přepravujících se mezi těmito dvěma městy autem.

Nebylo by elegantnější řešení zařídit, aby dotované krajské spoje poskytovaly podobně kvalitní službu a to i večer, o víkendech a svátcích a nechat lidi svobodně si vybrat? Není důvod, proč by si lidé nevybrali to, co bude dobře fungovat.

S pozdravem

Obyvatelé města Českého Krumlova

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…