Petice za umožnění covid očkování cizincům žijících v ČR pojištěných mimo systém veřejného pojištění

07.05.2021 11:15

Podpořte odstranění velké nespravedlnosti v současném systému očkování proti Covid-19.

Petice za umožnění covid očkování cizincům žijících v ČR pojištěných mimo systém veřejného pojištění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vakcína proti koronaviru, ilustrační foto

Podepište tuto petici, aby se cizinci žijící v ČR, pojištění mimo systém veřejného zdravotního pojištění, mohli nechat očkovat proti onemocnění Covid-19. Tito lidé mají zdravotní pojištění, mají povolení k pobytu v ČR, jen nejsou pojištění skrze systém veřejného zdravotního pojištění. Jsou to lidé spadající do skupin obyvatel obzvláště ohrožených touto nemocí, přesto jim je přístup k očkování v tuto chvíli odepřen. Zvažují tak cestu do jiných zemí, kde by očkování absolvovat mohli. I USA, známá svým neefektivním zdravotnickým systémem umožňuje se očkovat všem, kdo v zemi žije - i těm, kteří pojištění nemají. Ambasády těmto lidem nebyly schopny pomoct, Ministerstvo zdravotnictví opakovaně tvrdí, že "jejich registrace k očkování bude umožněna ve druhé fázi vakcinace populace." To stále nenastalo. Současný systém touto nespravedlností vytváří "občany druhé třídy". Napravme to! Předem díky za podporu a za sdílení!

Pár příběhů těch, kteří jsou našimi řádnými sousedy, kolegy, kamarády a kterým byl odepřen přístup k očkování, najdete v angličtině zde.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…