Petice za úpravu výzvy č. 073 OPZ Dětské skupiny

14.07.2017 19:52

Hlavním důvodem podání petičního návrhu je upozornit na efektivní vynakládání dotačních prostředků ve spojitosti s dlouhodobou udržitelností již podpořených projektů výzvy č. 035 OPZ.

Petice za úpravu výzvy č. 073 OPZ Dětské skupiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Vážení,

prostřednictvím této petice se na vás obracíme s žádostí o vyslyšení našeho podnětu a jeho zapracování do pravidel výzvy č. 073 OPZ. Úprava se týká pravidel pro podávání žádostí připravované výzvy č. 073 na dětské skupiny tak, aby pro stávající provozovatele předškolních zařízení, kteří provozují svoji činnost dle výzvy č. 035, byla přednostně zachována kontinuita provozu. V případě, že výzva bude vyhlášena pouze za stávajících podmínek, konkrétně dle dodržení formální správnosti a času podání, dojde pravděpodobně k zániku významného množství aktuálně fungujících dětských skupin. Velké množství dětských skupin založených dle výzvy č. 035 nestihne podat žádost dostatečně rychle a to i v případě 100% připravenosti, protože jeden subjekt/provozovatel stojí často za fungováním více než jedné dětské skupiny.

Hlavním důvodem podání petičního návrhu je upozornit na efektivní vynakládání dotačních prostředků ve spojitosti s dlouhodobou udržitelností již podpořených projektů výzvy č. 035 OPZ.

Petiční návrh podporují provozovatelé předškolních zařízení vzniklých z výzvy č. 035 OPZ.

Děkujeme.

Stanislav Kopečný
Koordinátor dětských skupin Chaloupka, Lištička, Brouček, Lupínek, Karkulka, Vlaštovka, Kaštánek

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…