Petice za vyhlášení Malé bažantnice v Měšicích za les zvláštního určení

31.01.2017 7:34

V posledních letech probíhá na území Malé bažantnice v Měšicích kácení stromů. Za posledních 10 let bylo vykáceno 600 m3 a hrozí další kácení, které by mohlo mít za následek vykácení značné části území a tím narušení celého barokního krajinného komplexu, který spolu s Velkou bažantnicí, zámkem a zámeckou oborou tvoří.

Petice za vyhlášení Malé bažantnice v Měšicích za les zvláštního určení
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Vážený pane vedoucí,

v posledních letech probíhá na území Malé bažantnice v Měšicích kácení stromů. Za posledních 10 let bylo vykáceno 600 m3 a hrozí další kácení, které by mohlo mít za následek vykácení značné části území a tím narušení celého barokního krajinného komplexu, který spolu s Velkou bažantnicí, zámkem a zámeckou oborou tvoří.

My, níže podepsaní, vás vyzýváme, abyste přeřadili území Malé bažantnice do kategorii lesu zvlášního určení a při schvalování lesních hospodářských osnov nepovolili mýtní težbu ale pouze těžbu bezpečnostní, aby byla bažantnice zachována v té podobě a té funkci, kterou od jejího zřízení v 17. století měla - tedy lesopark v obci s funkcí rekreační.

Komu bude petice předána: vedoucí Odboru životního prostředí Městský úřad Brandýs nad Labem

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…