Petice za záchranu Lázní Jánské Koupele

08.05.2017 13:30

My, níže podepsaní, protestujeme proti likvidaci lázeňského komplexu areálu Jánských Koupelí na Vítkovsku, 20 km od Opavy.

Petice za záchranu Lázní Jánské Koupele
Foto: zaopavu.cz
Popisek: Jánské Koupele

V současné době je areál ve vlastnictví Tomáše Berdycha a Petra Lexe, kteří žádají o výjmutí komplexu z památkové ochrany.

Lázně Jánské Koupele měly dlouholetou tradici a vysokou úroveň danou svým ojedinělým umístěním s výjimečně kvalitními prameny minerálních vod srovnatelnými s lázněmi v Karlově Studánce. Místo toho má zde vzniknout sportoviště s tenisovými kurty.

Lázeňské budovy jsou v současné době v dezolátním stavu a hrozí jejich úplné zničení, pokud nebude provedena včasná sanace.

Majitelům jde zřejmě o to, aby postupující zchátralost staveb byla důvodem pro jejich stržení a realizaci jejich stavebního záměru.

V Moravskoslezském kraji se jedná o ojedinělou památku, proto se obracíme na všechny, kterým není kulturní dědictví naší minulosti lhostejné, aby podpořili tuto petici, která bude posléze předána Ministerstvu kultury ČR, svým podpisem.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …