Petice za zákaz krátkodobých pronájmů

03.06.2017 7:36

Vyzýváme radní a poslance příslušných úřadů aby v domech kde převažují byty k bydlení rodin byl krátkodobý pronájem zakázán nebo alespoň limitovan na minimálně tři měsíce.

Petice za zákaz krátkodobých pronájmů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petice, ilustrační foto

V poslední době se v Praze krátkodobé pronájmy rozmáhají, jsou totiž mnohem výnosnější než pronájmy dlouhodobé, je to čím dál tím horší. Domem proudí desítky většinou mladých návštěvníků Prahy, s kufry na kolečkách ničí vše kolem, od rána do noci bouchání dveří, oslavy, opilecké projevy, poblité chodby, pomočené zdi, neustálý hluk a řev, zvonění na zvonky.

Dům jejich pobytem trpí. Vše je poničené. Soužití rodin s malými dětmi, dospělých, kteří nemohou spát a ráno musí do práce je nesnesitelné. V bytě, kde dříve bydlel manželský pár a podle toho také platili za odpad a další služby, se běžné ubytují čtyři a více lidí, počet osob v domě neuvěřitelně narostl. Byty 2+1 jsou přestavěny pro ubytování i 8 osob.

Popelnice neustále přetékají desítkami krabic od pizzy a všude se válí prázdné lahve od alkoholu a plastových obalů. Úklid odmítá bez příplatku vytírat pozvracený výtah či schody. Nikdo turisty nezná, přijedou, zůstanou čtyři noci a odjedou.

Majitelé bytů vlastně provozují ubytovací zařízení, ale jejich byty ani dům na to nejsou vybavené ani přichystané. Nemusí totiž splňovat žádná pravidla povinná pro penziony či hotely, jen počítají peníze. Byty pronajímají agentuře a ta s SVJ nekomunikuje, spíše při stížnostech se ještě obohatí výběrem pokuty od turistů za hluk či znečistění. Policie je bezradná, nemá přístup a pravomoce.

Vyzýváme radní a poslance příslušných úřadů aby v domech kde převažují byty k bydlení rodin byl krátkodobý pronájem zakázán nebo alespoň limitovan na minimálně 3 měsíce.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …