Petr Arsenjev: Superstar Nečas & spol.

18.04.2011 10:21

V televizi by to chtělo přidat trochu „action". Když si člověk náhodou pustí Superstar nebo Šéfku, tak to ještě jde, ale kdo se má pořád dívat na stejné tváře a většinou nekoukatelné výkony ve zprávách?

Petr Arsenjev: Superstar Nečas & spol.

Proto doporučuji zapnout si konkurenční pořady a to nejlepší převzít, případně se poohlédnout po nějaké osvědčené zahraniční licenci. V Superstar vás taky nenutí dívat se každý večer na vystupování identických hvězdiček, v obou pořadech to musí mít trochu spád. Aby člověk pořád nemusel sledovat stejné výstupy k pláči v podání profláknutých a většinou poněkolikáté recyklovaných hlav, je potřeba zavést jasná pravidla i pro naši vládu, jinak jsou lidi zbytečně otrávení.

Jako užitečná opatření bych viděl minimálně následující:

1) VYŘAZOVAT. Vím, v Superstar je to třeba kruté, taky bych někdy místo svého oblíbence vyhodil někoho jiného, ale soutěž je soutěž, občasné ukápnutí slzičky nemůže škodit. Když u Nečase zůstává po měsíce stále stejné obsazení, začíná to připomínat nekonečný turnaj hvězdné pěchoty. Takže vyřazovat, a asi bude nutné si pro to zavést i jasná pravidla. Kdyby např. vyřazovali každý týden všechny s nejslabšími výkony, tak by to mohli rovnou celé rozpustit, protože jejich počet by po čtrnácti dnech nestačil ani na mariáš. Ideálně jednoho, maximálně dva členy týdně. Aby to šlapalo, může běžet paralelně soutěž 2. ligy, jejíž vítěz by každý týden vládu doplňoval. Důležitá je i protirecyklační doložka podobná té v Superstar: když už někdo ve finále byl, tak podruhé tam nemá co dělat.

2) KVALIFIKOVANĚ HODNOTIT. Protože Rytmus nebo Osvaldová mají trochu jiný obor, tak angažujte třeba osvědčenou šéfku Mojsejevou. Ta je na místních „špecifikách" dost nezávislá a jednou bychom si to třeba užili. Umím si to živě představit: „Tohle že bylo vedení týmu? Vždyť jste akorát vyhodili do větru všechny peníze a nevydělali ani vindru. Půlka členů týmu jen dělá že dělá, druhá půlka ani to ne. Jak jste si vůbec mohl s takovým charismatem leklý ryby myslet, že u mě budete dělat manažera za 100 tisíc dolarů? Vás si umím představit tak akorát jako ředitele provinčního úřadu práce, kde budete mít pod sebou 15 slepic a žádného kohouta, to byste možná zvládnul. Máte padáka!"

Vyšlo na blogu iDnes

SLEDUJEME téma vládní krize

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla