Petr Dobrý: Kam se poděli - proč mlčí?

14.11.2017 7:33

Americký prezident Donald Trump s manželkou navštívil počátkem listopadu na dva dny Čínskou lidovou republiku. V rámci této návštěvy americké a čínské firmy podepsaly kontrakty v hodnotách desítek miliard dolarů. Jen pro ilustraci americký Boeing podepsal komerční dohody za 37 miliard USD, General Eletric podepsal tři dohody v hodnotě 3.7 miliardy USD.

Petr Dobrý: Kam se poděli - proč mlčí?
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Je jistě zajímavé, že podpisy obchodních kontraktů a dohod nejsou podmiňovány vztahovými otázkami mezi Čínou a Tibetem, lidskými právy apod. Prezident Trump, ale zároveň na své návštěvě Číny zahrnul prezidenta Si Ťin-pchinga opakovaně chválou a označil ho za "mimořádného člověka".

Důležité je také připomenout, blahopřání D.Trumpa čínskému prezidentovi Si Ťin - pchingovi ke znovuzvolení do nejvyšší stranické funkce na nedávném sjezdu čínských komunistů!

Je tedy nad slunce jasnější - USA považují Čínu za spolehlivého a významného obchodního partnera a obě země se snaží o vzájemně výhodnou a prospěšnou spolupráci v mnoha oblastech.

Český prezident Ing. Miloš Zeman se nesnaží o nic jiného než postupovat stejným způsobem tzn. podporovat a rozvíjet tradiční česko - čínské vztahy nejen hospodářské, ale i kulturní a sportovní. Za svůj postoj k Číně je však dehonestován, kritizován a dokonce zesměšňován. Toto nepřátelství a kritika Čínské lidové republiky ze strany sdělovacích prostředků „hlavního proudu“ a tzv. „pražské kavárny“ vyvrcholila zejména při návštěvě nejvyššího čínského představitele v Praze. Byly dokonce vyvěšovány vlajky Tibetu na radnicích i na jiných veřejných budovách s tichou nebo výslovnou podporou některých hejtmanů a starostů, ale bez souhlasu občanů.

A tak nás napadlo, proč protesty nepokračují i v současnosti? Americký prezident jedná s prezidentem Si Ťin-Pchingem a vůbec nebere na zřetel otázku lidských práv a svobod v Číně a jejich údajné porušování Tibetu! Nenastal tedy čas protestovat proti USA před jejich zastupitelským úřadem v Praze s tibetskými vlajkami. Proč najednou mlčí "zelený" Martin Bursík, Kateřina Jacques,"odborník" na Tibet Miroslav Kalousek,"zpěvačka" Lenka Dusilová, David Koller či "odborník" na Čínu, který ovšem neumí čínsky číst ani psát a v Číně nikdy nebyl, Michael Kocáb, herec Jiří Bartoška atd. atd.

Mgr. Petr Dobrý, Pardubice
Jan Kasič, Pardubice
Stanislav Kvasnička, Zájezdec
Vlastimil Novotný, Pardubice
Ladislav Přibyl, Bavorsko
JUDr. Petr Šáda, Bořice
Miroslav Verner, Dašice


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…