Petr Dobrý: Masakr a řádění španělských policistů se blahosklonně přechází

08.10.2017 18:32

Celý svět a potažmo Evropané sledovali na sociálních sítích přímé reportáže z brutálních zákroků španělské policie proti pokojně demonstrujícím Kataláncům. Zákrok pořádkových jednotek SNB na Národní třídě proti demonstrantům v roce 1989 vypadá v porovnání se Španělskem jako klukovská hra na "četníky a zloděje".

Petr Dobrý: Masakr a řádění španělských policistů se blahosklonně přechází
Foto: archiv
Popisek: Katalánsko

Tento doslova masakr a řádění španělských policistů se blahosklonně přechází, státníci se vyhýbají jakémukoliv vyjádření, včetně našich. Postrádáme např.stanovisko ministra Zaorálka, který je v jiných případech velice horlivý. Ale hlavně chybí vyjádření bývalého minisrta zahraničních věcí Švarcenberka, který velice promptně uznal Kosovo, aniž by se dokonce obtěžovat toto projednat ve vládě (sic)! Ale ze všeho jsou obviňováni Katalánci.Media,včetně českých, překrucují skutečnosti a a odsunují do pozadí pravý důvod katalánských demonstrací - totiž jejich svaté právo vytvořit si vlastní stát, který by nebyl nikterak malý a počtem obyvatel by převyšoval celou řadu evropských zemí. V této souvislosti poukazujeme na Chartu OSN čl.1 odst.2, čl.73 písm.b), ale zejména na čl.1 odst.1 Mezinárodního paktu o občanských a politických právech!

Může se těmto Katalánským snahám někdo divit? Jistěže ne - mají totiž před sebou skvělý a následováníhodný příklad - srbské Kosovo. Když totiž tento umělý stát (vzdor mezinárodnímu právu) navíc vedený veden drogovým dealerem vznikl, téměř celá Evropa jásala a spěchala s jeho uznáním. A Kataláci zjevně nechtějí nic jiného - na základě vůle lidu založit nový stát - nic více nic méně, a to po vzoru Kosova. Nebude na škodu poznamenat, že Katalánsko má svoje hranice a je větší, jak co do počtu obyvatel, tak i do rozlohy než celá řada států EU.

Otázkou zůstává, kde jsou ti, co hodnotili zásah na Národní třídě jako brutální a nyní bez jakéhokoliv protestu přihlížejí surovému mlácení žen, starců a stařenek a malých dětí.

Co vy na to pane Kocábe, Bartoško, Hrušínský, paní Štěpánová, Fišerová nebo vy, představitelé neziskových organizací, jako například Člověk v tísni...

Mgr. Petr Dobrý, Pardubice
Ladislav Přibyl, Ansbach, Bavorsko
JUDr. Petr Šáda, Bořice
Miroslav Verner, Dašice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…