Petr Dobrý: Předvolební sliby

09.09.2017 8:50

Otevřený dopis k rukám Lubomíra Zaorálka

Petr Dobrý: Předvolební sliby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Vážený pane ministře!
Vážený pane poslanče!

Dne 5. 9. 2017 jsme v Pardubicích shlédli volební bilboard ČSSD s Vaším portrétem a volebním heslem "Důstojné stáří". Předpokládáme, že tímto sloganem míříte na významnou skupinu voličů - důchodce a seniory, mez něž se řadíme i my..

Pane ministře, pane poslanče, pro výpočet starobního důchodu je rozhodující výše platu, z kterého se pak odvíjí i výše starobního důchodu - to jistě dobře víte.
Zřejmě jste ale zapomněl na to co "provedl" budoucím důchodcům tehdejší koaliční partner ČSSD ve vládě ministr financí Kalousek - snížil platy státních zaměstnanců a naprosto svévolně a protiprávně zdanil výsluhové příspěvky bývalých příslušníků ozbrojených sborů.

Tímto svým rozhodnutím velmi významně ovlivnil mj. výši našich důchodů. Víme o čem mluvíme, neboť oba dva jsme bývalí příslušníci Policie ČR. Jednoduchým výpočtem jsme zjistili, že výše zmíněná opatření ministra Kalouska snížila naše starobní důchody o 2.000 Kč - to jste nevěděl ?

Nás ale Vaše jednání nepřekvapuje - byli jsme mnoho let velmi aktivními členy ČSSD v Pardubickém kraji, ale na protest proti politice, kterou prezentují nejvyšší představitelé této strany, včetně Vás (v rozporu s názory členské základny), jsme se rozhodli členství v této straně ukončit. Vašim slibům prostě již nevěříme, měli jste tři roky na to, abyste splnili alespoň něco z toho, co teď zase slibujete.

Jistě není nutné Vám připomínat, že tímto rozhodnutím jsme přestali být my i naši rodinní příslušníci a známí voliči ČSSD.

Náš příspěvek nezahazujte - bude se Vám hodit při vysvětlování volebního neúspěchu v podzimních parlamentních volbách.

Mgr. Petr Dobrý
bývalý člen Krajské kontrolní komise ČSSD Pardubického kraje, bývalý předseda MO ČSSD Pardubice 3

JUDr. Petr Šáda
bývalý statutární místopředseda OVV ČSSD Pardubice, bývalý místopředseda MO ČSSD Platěnice - Bořice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…