Petr Filipec: Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé opět vyčkávají

29.11.2016 7:35

Přestože EET je doslova za dveřmi, zájem o nákup a zprovoznění pokladen opět zvolnil. Důvodem je na vládní úrovni rozpoutaná diskuze ohledně dalších výjimek, které by umožnily vyhnout se evidenci tisícovkám subjektů. A také usnadnila práci těm, kteří chtějí své daně i nadále "optimalizovat". I díky tomu je nálada na gastronomickém trhu zoufalá a zmatená. A to i přes ujištění, že případné změny budou mít platnost až od 1. dubna 2017.

Petr Filipec: Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé opět vyčkávají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Velmi nám záleží na tom, aby gastronomický trh fungoval a rozvíjel se. Situace, jaká na něm však nyní panuje, kdy se vedly zásadní diskuze o podobě zákona jednotky dnů před spuštěním zákona, tu bychom doslova označili za kritickou. Díky tomu se opět snížila motivace těch, kteří chtěli veškeré náležitosti evidence vyřešit tento týden," uvádí Petr Filipec, provozní ředitel předního dodavatele gastronomických pokladen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…