Petr Hájek: Chovanec volá po procesech. Turek a kat. Před námi Moskva! Kavárna volí Sobotku

01.06.2016 19:15

Petr Hájek komentuje originální předvolební „NATO kampaň“ předáků ČSSD, která se nese ve stylu výhrůžek veřejnosti a přináší zamyšlení Ondřeje Mrázka nad dvěma zadky.

Petr Hájek: Chovanec volá po procesech. Turek a kat. Před námi Moskva! Kavárna volí Sobotku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Volby se blíží a politici kampaňují. Bohuslav Sobotka, v žárlivé touze překonat Babišovy koblihy, zajel o víkendu za „sladkými“ americkými jednotkami do Vyškova. Skvěle vybaveným profesionálním zabijákům přijel osobně poděkovat. Zalykal se vděčností za bratrskou pomoc armád dočasně umístěnch na našem území při obraně míru a bezpečnosti naší socialistické (unijní) vlasti. V normalizační husákovské terminologii jsme tomu říkali „pokleknout před satanem“ (viz. pro pamětníky Karel Kryl: „Král klečí před satanem/na žezlo se těší...“).

Ale on to jistě myslel v dobrém. Přijel tam dělat originální předvolební kampaň. Je přesvědčen, že voliči ČSSD americké soudruhy, mířící do Pobaltí provokovat na ruských hranicích, jistě v naší zemi srdečně vítají. Problém je, že ve svém autismu zná asi jen ty z pražské kavárny v čele s občanem Spojených států ministrem Dienstbierem, Sobotkovým „řídícím důstojníkem“.

Na ovládnutí vedení své strany má tato kavárenská parta hlasů dost, zda jim budou stačit i při volbách, je méně jisté. Ale toto téma ponechme „elitám“ této unikátní strany neplatičů a „kličkujících zajíců“ (před nespláceným dluhem advokátu Altnerovi). Nás teď zajímá jiná role tohoto odhodlaného škůdce životních zájmů České republiky.

Turek a kat

Stalo se: Šéf socialistů řeční ve Vyškově o „bratrství ve zbrani“ a zrovínka, když je družba v nejlepším, nějaký protisocialistický živel to naruší: Bývalý policista a veterán zahraničních vojenských misí, tedy člověk v cílech a metodách „bratrského NATO“ jistě slušně zasvěcený, cvičený a zkušený, si stáhne kalhoty a na americké vojáky vystrčí holý zadek.  No jak by taková nehoráznost dobrosrdečné soudruhy-vítače nevytočila!

Ministr vnitra Chovanec hned také hlásil, že se bude vyšetřovat a trestat. Jednak obnažovat se na veřejnosti je prý nemrav, jednak by se to mohlo našich útlocitných amerických soudruhů ve zbrani dotknout. Možná jde rovnou o terorismus, nebo přípravu k němu. A na tohle je ministr vnitra jako kat: Vzpomeňme jen na jeho spravedlivé rozhořčení z „alegorických“ šibenic při demonstraci odpůrců migrantů a Bruselu. Dokonce i pražský magistrát udání odmítl projednávat s tím, že jde o politický projev, nikoli o přestupek.

Ale náš chrabrý Chovanec se nedá. Bude si prý stěžovat. Nechá to přezkoumat správním soudem. Žaloba i politické procesy ve vyspělé socialistické společnosti musí být! V rozčilení asi zapomněl, že správní soud má hájit občany před státní mocí, nikoli naopak. Anebo tuší, že totalitní státní moc v jeho podání už brzy bude pomoc represívních složek potřebovat? Kdoví, co takovému obtloustlému papaláši bloudí před blížícími se volbami hlavou. Vždyť při výhrůžkách stále víc rozhořčené veřejnosti už chudák pomalu neví, kam dřív skočit.

Tuhle se zase vyslovil pro stíhání advokátky Samkové. Neudělal to sám od sebe, to zase ne. Až na pokyn tureckého velvyslance. Ten si stěžoval, že Klára Samková při diskusi v poslanecké sněmovně přirovnala islám k nacismu a komunismu. Ani komunistům se to nelíbilo, natož premiérovu chovancovi. Vždyť i jeho „mutti“, soudružka Merkelová, na Erdoganův pokyn posílá před soud satirika, který si dovolil na Turka složit hanlivou báseň. Co by si pomyslela, kdybychom zůstali pozadu? Kdo chvíli stál, už stojí opodál. Stačí málo a  bruselská inspektorská zahrádka je v... a zase jsme u toho odhaleného pozadí. To je jak z udělání!

Před námi Moskva!

Není to přece žádná legrace. Mezinárodní situace je vážná. Rusko uměle nízko drženými cenami ropy chudne, ale klidně dál provokuje: Žádný puč proti prezidentu Putinovi se nekoná, přestože jim to čtyřiadvacet hodin denně doporučujeme, jeho popularita naopak překonává všechny rekordy. To už Ameriku bezprostředně ohrožuje. Tak prostě její chrabří hoši, co mají svou zemi tisíce kilometrů za mořem, na ruské hranice musejí. A nějaký živel tady na ně vystrčí zadek! A my přitom tak mírně a po dobrém:

„Alianční přítomnost v členských státech u hranic s Ruskem není návrat ke studené válce“, řekl Právu (kdysi Rudému, dnes Pruhů a hvězd) zástupce generálního tajemníka NATO A. Vershbow: „Řeč je o jednotkách velikosti praporu, jež budou vojensky schopné, mnohonárodní a dostačující ke skutečnému odporu vůči jakékoli formě agrese. Jako takové změní kalkulaci Ruska nebo kterékoli jiné země, jež by chtěla zaútočit. Za nimi bude stát celá Aliance, a dají jí víc času a prostoru k přesunu posil.“                       

Takový důvěryhodný soudruh politruk – a ti hloupí lidé mu snad nevěří, nebo co. Vždyť podle týdeníku Euro v ČR strmě roste počet lidí, kteří se připravují na kolaps společnosti: pořizují si bunkry, nakupují zbraně a podstupují kurzy sebeobrany. Jaký div, že ministr vnitra chce nechat přezkoumat policii, co tím holým zadkem ten výtržník myslel? Nebylo náhodou celé NATO v... ohrožení?

I ty, Afroameričanková?

„Odhalená prsa na demoškách tolerujeme a holej zadek na pár vteřin nám najednou hrozně vadí? Jasně. Svět se zbláznil,“ poznamenala poslankyně ODS Jana Černochová na Facebooku, když se dozvěděla, že Chovancova policie chce stíhat svého bývalého kolegu a veterána z armádních misí za veřejnou nestydatost.

A to už je co říci. Paní poslankyně (jak to, že se ještě nepřejmenovala, vždyť černochům se dnes v její milované Americe už smí říkat jen Afroameričané?) má až podivně normální názory na migrantskou invazi. Možná právě proto tuto svou úchylku bohatě kompenzuje (ona i její strana) jásavou podporou všech těch homo-festivalů, každoročních náborových středisek homosexualismu v pražských ulicích. Odtud ta „odhalená prsa na demoškách“, která „tolerujeme“, jak o sobě kdovíproč mluví v množném čísle.  

Pokud ji právě napadlo, že „svět se zbláznil“, pak by si mohla třeba postupně uvědomit, že k tomuto klinickému obrazu naší euro-americké reality homo-festivaly pásnou jako... no... holý zadek na hrnec, řekněme. A pak jí bude i ten povzdech možné uvěřit. Možná i tak, jako Ondřeji Mrázkovi, který se nad tím nepoměrem zamýšlí:

Ondřej Mrázek: Není zadek jako zadek

Když před třemi nedělemi vystrčil novinář J.X. Doležal na Olšanských hřbitovech zadek na Noční vlky, policisté se smáli. Vystrčený zadek na americký konvoj ve Vyškově už ale neprošel. Kde je tedy zakopaný pes?

Nejdříve bych rád upřesnil, že vystrčený holý zadek jako symbol protestu mi nijak neimponuje, přijde mi to naopak trochu dětinské, trochu hysterické a trochu exhibicionistické. Na druhé straně při pohledu na dvě půlky lidského pozadí nikdo nikdy k újmě na zdraví nepřišel, i když mu třeba přišlo nechutné.

Proto mě zarazilo, že zatímco J. X. Doležal narušil svým chlupatým pozadím pietní akt za padlé vojáky, kteří nás osvobodili od nacismu – a ještě se mu dostalo uznání, jaký je hrdina, vtipálek a vykutálený občanský aktivista v jednom, odpůrce amerického konvoje ve Vyškově okamžitě zajistila policie. Američtí vojáci přitom byli v obrněných transportérech a jeli na bojové cvičení, takže by se mělo dát předpokládat, že je pohled na tlustou českou zadnici nevyvede z míry ani jim psychicky neublíží.

Iluze?

Je to prostě tak, že už nám zase stát říká, z koho si můžeme (a je to záhodno) dělat legraci, a z koho v žádném případě nikoli.

Upřímně řečeno už mě demonstrace síly, jakou tu každoročně předvádějí za plné podpory české vlády američtí vojáci, ani moc nerozčiluje. Ne že bych z toho měl dvakrát radost, že se tu zase producíruje cizí armáda a my jí přiblble máváme. Ne že bych si neuvědomoval, že vojáci pod stejnými vlajkami rozpoutali války v Iráku, Libyi a Afghánistánu (a mnohde jinde), které se staly prapříčinou jak vzniku Islámského státu, tak uprchlické krize, ale už s tím sotva něco naděláme.

Holým zadkem obrněný transportér nezastavíme. To už je větší naděje zvolit si takovou vládu, která by slušně, leč rázně řekla: přes nás, boys and friend, nejezděte, vezměte to přes Polsko, nebo si na těch našich výmolech rozbijete ty vaše auta. A nám ještě více rozmlátíte ty naše silnice. Ale to je zřejmě také naivní iluze.

Družba jak za totáče

Takže proč o tom vlastně píšu: ať si tu američtí vojáci pro mě za mě jezdí sem a tam, ale ať se z toho, probůh, zase nedělá cirkus, nápadně připomínající vojenské přehlídky před rokem 1989. A to se právě ve Vyškově stalo.

Vojáci vystavili své minomety, kulomety a další zbraně a moravské děti si je vesele osahávaly, mířily s nimi na kolemjdoucí a rozjařeně se u toho usmívaly. Vesele se smáli i vojáčci, starostové, ministr obrany, premiér a lampasáci z českého generálního štábu. A tleskali a tleskali, a mávali a mávali. Vyškované z toho měli druhé Vánoce, a tak taky tleskali a tleskali, a taky mávali a mávali.

Úplné déja vu. Jen ty vlaječky byly tenkrát jiné...

I bojovníci za mír jako tehdy...

Dojemní jsou i novináři, kteří o vojenské lidové slavnosti píší. Třeba redaktorka Monika Nováková na Novinkách.cz se snaží stůj co stůj navodit dojem, kolik tam bylo lidí. Nejdříve píše cudně o dvou stovkách, v závěru ale přitvrdí a nadšených přihlížejících jsou najednou tisíce. A to přesto, že na přiloženém videu se míhá sem a tam maximálně sto padesát bloumajících Moravanů.

A zlatou korunu všemu nasadil náš pan ministr obrany Stropnický: „V Evropě jsme si zvykli, že mír je automatismus a že je takříkajíc zadarmo. Bohužel, bezpečnostní situace se změnila.“

Ať žije boj za mír!

Ať to stojí, co to stojí!

Zdroj.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.