Petr Hájek: Stát fízluje Protiproud a další média. Hrůza ze svobodných lidí. Nedáme se!

13.07.2015 14:54

Petr Hájek komentuje nejnovější odhalení špinavé práce tajných služeb a dobře placené Páté kolony proti svobodným médiím a ujišťuje mohutnou obec čtenářů Protiproudu, že se nedáme zastrašit.

Petr Hájek: Stát fízluje Protiproud a další média. Hrůza ze svobodných lidí. Nedáme se!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Žijeme opravdu v báječném světě. Po převratu v roce 1989 jsme se údajně zařadili mezi „vyspělé demokratické a svobodné“ společenství států západního světa. Tak praví hlavní politický i mediální proud. Nějaký čas si to mnozí z nás opravdu mysleli. A vlastně se to podařilo. Dnes již můžeme s radostí konstatovat, že šmírování nezávislé publicistiky tajnou policií konečně začíná dosahovat světové úrovně také u nás.

Na první pohled je s podivem, že se tím tento týden zabývala dokonce i mainstreamová média. Poněkud je udivilo, že česká policie si již několik let nechává od italské společnosti Hacking Team šít na míru počítačové viry, které pak ilegálně vpašuje do počítačů nepohodlných osob a firem. Dostane se tak ke všem soukromým i firemním datům, mailům, a vůbec veškeré komunikaci. Mezi těmi, kteří jsou takto postiženi fízlováním na mnohem vyšší úrovni než prováděla slavná Státní bezpečnost (StB) před listopadovým převratem, je také náš Protiproud.

Díky, pane Assangi!

Ještě že jsou i „hodní hackeři“, kteří si vzali za své, aby alespoň trochu tento hnus vynesli na světlo Boží. Jedním z nejznámějších je portál WikiLeaks. Vedle odhalení Edwarda Snowdena patří mezi ty, kteří již mnohokrát prokázali, co si nekontrolovatelná moc může dovolit. Není samozřejmě divu, že jak Snowden, tak zakladatel WikiLeaks Julian Assange, žijí v exilu a musejí se obávat o své životy. Přesto dál postupně zveřejňují informace, které vyvolávají skandály i na nejvyšších místech různých zemí. Tajné sledování soukromého mobilu německé kancléřky, spolupráce německé tajné služby s americkou při šmírování francouzských „přátel“ a tak dále a tak dále, jsou jen špičky ohromného ledovce, skrytého pod hladinou veřejné kontroly.

V pátek WikiLeaks zveřejnily mailovou korespondenci, z níž vyplývá, že se česká tajná policie již leta pomocí virů od Hacking Teamu nabourává do soukromých i firemních dat mnoha českých subjektů (a platí za to italským hackerům desítky milionů korun z daní poplatníků). Mezi tajně „nabouranými“ pomocí virů je také internetový deník Parlamentní listy. Na jeho technické bázi funguje právě Protiproud – podle některých informací hlavní objekt zájmu tajných služeb. Nezbývá než poděkovat lidem kolem Juliana Assange, za upozornění: Fízlové se vám bez vašeho vědomí prohánějí vším, co má elektronickou podobu. Zprávu o tom přinesly včera Novinky.cz. (Seznam.cz je totiž také na seznamu sledovaných).

Chabá útěcha: jsou v tom i zahradní túje

Novinky uvádějí i další „zájmové subjekty“, do kterých se policie nabourala:

„...Webové prezentace ČSOB, Unicredit Bank, Seznamu, Komerční banky nebo Raiffeisenbank. Detektivové měli zájem i o stránky energetické společnosti RWE nebo politické strany NS LEV 21, kterou dříve vedl někdejší premiér Jiří Paroubek.

Do hledáčku policistů z Útvaru zvláštních činností se dostaly i weby prodejců zahradních tújí, oblečení, ojetých automobilů, anabolik nebo dětských hraček, stejně jako dobročinná organizace na pomoc dětem z dětských domovů. Ve výčtu najdeme i média, konkrétně stránky internetového deníku Parlamentní listy a spotřebitelského časopisu dTest, nebo pořadatele seminářů na téma daňové optimalizace a daňových úniků.“

Pod tíhou důkazů policejní mluvčí přiznal, že se tak skutečně dělo a děje. Prý ale vždy jen se souhlasem soudu, pokud policie vyšetřuje závažnou kriminální činnost. Prodejci zahradních tújí jsou jistě nebezpečná čeládka. Proč však jsou mezi sledovanými nezávislá média, budeme samozřejmě zjišťovat.

Nejsme dnešní

Myšleno – proč jsme tam „oficiálně“. Že jsme „napíchnuti“ z mnoha stran – včetně těch placených a řízených americkou ambasádou – víme samozřejmě dávno. Nejpozději od léta roku 2013, kdy jsme jako první (v té chvíli jediní) uveřejnili informace o pozadí pádu Nečasovy vlády. Rozkryli jsme napojení policie (plukovník Šlachta) a prokuratury ( soudruzi Bradáčová, Ištvan a spol.) na zmíněný „zastupitelský úřad“ Spojených států v Praze a souvislost protivládního puče s dostavbou Temelína.

Samozřejmě nejsme dnešní. Zdroje našich informací, stejně jako všechna další podstatná data, která by mohla ohrozit naše spolupracovníky, na žádných elektronických nosičích nemáme. Postupujeme ještě opatrněji než prezident Vladimír Putin (proč ho zmiňuji, pochopíte vzápětí), který již roky všechny tajné informace, zprávy a rozhodnutí vyloučil z elektronické podoby a jeho podřízení je vytvářejí na starých dobrých psacích strojích.

Přesto však skandální odhalení WikiLeaks má svou unikátní cenu: Je to poprvé, kdy můžeme naprosto konkrétně doložit, že náš vlastní stát – za naše vlastní peníze (Protiproud i Parlamentní listy poctivě platí daně) se k nám chová jako k „třídním nepřátelům“. Tak nazývala někdejší bolševická moc sledování „zájmových osob“, nebezpečných tím, co říkají a píší. Ta současná ji v mnoha ohledech (nejen v technologických) už zdatně „dohání a předhání“.

Čím jsme JIM tak nebezpeční, že na nás jako nejsprostší hackeři – zbaběle krytí širokými rameny státu – nasazují udavačské „viry“? Vlastně se tím ani netají – žijeme přece ve „svobodném a demokratickém“ státním zřízení:

Soudruzi nás mají přečtené

Totalitáři postupují podle osvědčených metod svých předchůdců, nic nového nevymýšlejí. Jsou vlastně úplně stejní – pouze zrcadlově obrácení: Moskvou je jim dnes Washington (o něco méně „slabší“ Brusel). Kdysi to bylo Rudé právo (RP), které ideové odpůrce totality patřičně skandalizovalo – a současně na ně stát nasadil fízly. Tak i dnes. Jen se to dnešní  RP jmenuje třeba Svobodné fórum, nebo Neo Vlivní.  Weby zřízené, královsky placené a z pozadí vedené Američany.

Neo Vlivní (už ten patafyzický název odkazuje k „duchovnímu dědictví“ zvěčnělého Václava Havla) vede Sabina Slonková. Dáma, která svou kariéru na spolupráci s tajnými službami založila. Vyhozena Babišem z MfDnes, přisála se na „dolarovod“ americké ambasády. Dnes ve spolupráci se CIA a BIS vytváří seznamy a „žebříčky nepřátel státu“. Patří mezi ně vedle současného a minulého prezidenta také autor těchto řádků. Nedávno o tom tito „vlivní“ soudruzi psali:  

„V komunitě proruské lobby je i Petr Hájek, někdejší pravá ruka hlavy státu Václava Klause, považovaný za radikála. Založil si webový deník Protiproud a v něm píše o totalitních Spojených státech, jejich okupaci Česka či o hrdinném obránci tradičních hodnot, ruském prezidentovi Putinovi. Protiproud dosahuje – na poměry alternativní mediální scény – slušné návštěvnosti.

O to jde! To je samozřejmě zločin z nejtěžších. Kdyby nás veřejnost ignorovala, nechali by nás možná na pokoji a nevyhazovali zbůhdarma desítky miliónů na ilegální konspirace a sledování. Jenže stále se rozrůstá obrovská skupina veřejnosti, která už má lží oficiální propagandy plné zuby. A Protiproud (stejně jako Parlamentní listy, jejichž čtenost dosahuje mnohamiliónových čísel) tyto lži odhaluje. A přináší informace a názory, které by se k lidem jinak nedostaly. Toť celý náš čtenářský úspěch. Vlastně ne – jde ještě o něco jiného. Alespoň to tvrdí soudružka Slonková. A ta přece má... svoje „informace“:

Hrůza: citují nás jak v Rusku, tak na Západě

„Počet čtenářů ale není to nejdůležitější – ostatně Hájek se kvůli svým vyhraněným a neotřelým názorům (například že nepochází z opice) netěší v Česku přílišné vážnosti. Pro Kreml má ale jinou cenu. Tím, že Protiproud vydává kromě češtiny i v ruštině, může z něj proruská propaganda jednoduše těžit. Stačí si třeba prostudovat web Sputnik z dílny oficiálního kremelského mediálního koncernu. V době průjezdu americké kolony přes Českou republiku citoval Hájkova slova o “šokujícím chování v duchu imperiálních manýrů USA, které se k nám chovají jako k protektorátu”.

Hájek už před příjezdem spojenců informoval o kolonizátorech, kteří nás chtějí okupovat. “Naši nebezpeční spojenci se přibližují k hranicím “neposlušné republiky” (.) Ano, nic nového, také jsme to všechno již (nejednou) viděli,” psal bývalý hradní vicekancléř. Jeho výroků už si všimli i v zahraničí, v souvislosti s proruskou lobby je citoval renomovaný server televize BBC či americký deník Los Angeles Times.“

Nemyslím, že by důvodem tak vážného znepokojení soudruhů – nových bolševiků bylo konstatování, které jsem pronesl na konferenci k Darwinovu výročí (kterým jsem pouze otevřel vědecky podložený „důkazní materiál“ o evolucionistickém podvodu darwinistů). Vlastně jim asi ani tolik nevadí ruská verze Protiproudu. Nejvíc je děsí, že už náš nezávislý hlas pronikl i do západních médií hlavního proudu, která nás nejen citují, ale chodí za mnou se žádostmi o rozhovory. To by se jich totiž mohli jejich američtí protektoři také zeptat, k čemu si tady Pátou kolonu vlastně platí. A to by byl malér. Takže „kontra-konspirují“:

Má vliv na Klause

„Hájek se ale umístil v žebříčku Neovlivní.cz i kvůli svému vlivu na někdejšího prezidenta Václava Klause. Dodnes se oba muži často stýkají.

Hájek ovšem odmítá, že by byl nástrojem ruské propagandy. “Protiproud je otevřený názorový časopis, který se zabývá realitou u nás doma i ve světě z vlastního úhlu pohledu. Jak napovídá jeho název, stojí proti lžím, dezinformacím a manipulacím médií hlavního proudu, která informují o dění ve světě výhradně z pohledu Spojených států či vládnoucích elit Evropské unie,” tvrdí Hájek.“

Je to výjimečná legrace. Kdo zná Václava Klause, ví, že je ovlivnitelný jediným člověkem – Václavem Klausem. Zajímají ho však podložené názory z celého spektra – kromě těch hloupých. Neo Vlivní ho tedy asi skutečně neovlivní.

Jen na okraj poznamenejme, že s nikým z Neo Vlivní jsem o zaměření Protiproudu samozřejmě nemluvil. V předstírané snaze „vyvažovat“ pouze citují moje slova z jiného zdroje. Manipulace je přece základ jejich práce. Čest jí však nebuď!

Nedáme se

Byli tady od policie, prohledali to tu, ale nic nenašli. Když odcházeli, říkali, že jste ztracenej, protože jste rafinovanej, sdělovala paní Müllerová Josefu Švejkovi na počátku První světové války. Osud Protiproudu bude v tomto smyslu podobný. ONI se nemění. I když fízl Bretschneider vzápětí Švejka sebral za nějaký jiný „protistátní výrok“ a hodili mu na krk velezradu. No – uvidíme.

Fungujeme ve skromných poměrech. Je nás v redakci pár, ale máme dnes už široký okruh skvělých spolupracovníků a autorů, kterým zatím ani nemáme z čeho za jejich informace a texty platit. Zato máme fantastické čtenáře, z nichž mnozí nám posílají podle svých možností finanční příspěvky. A stále přibývá malých a středních firem, které u nás – vzhledem k velkému počtu čtenářů, jejich potenciálních klientů – chtějí inzerovat. Těm i těm velký dík! Bez vás, přátelé, bychom nikdy naši stále se rozrůstající „rodinu Protiproudu“ nemohli vytvořit a udržet.

Máme díky vám všem v současnosti i docela ambiciózní plány, jak dosah Protiproudu rozšířit. K tomu ovšem už potřebujeme investora či investory. Nemáme bohaté „strýčky Samy“ za zadkem. Ač nám právě WikiLeaks nyní řekl, že za zadkem máme někoho jiného. Velkého Bratra.

Jako šéfredaktor chci za celou redakci ujistit naše čtenáře, že se nedáme. Půjdeme spolu s vámi se všemi dál stejnou cestou. Není sice pohodlná, netočí se v ní desítky miliónů, ale má smysl. Stojí proti nám armády propagandistů a manipulátorů hlavního mediálního proudu – a také mocné technologie policie a tajných služeb. Hlídají, skandalizují a vyhrožují. Snaží se každého z té cesty odvést. Jako za všech režimů.

Je pro ně totiž smrtelně nebezpečná. Vede k samostatnému myšlení a konání. K suverénnímu občanskému postoji. Kdysi se tomu říkalo svoboda. Bojí se jí, jako čert Kříže. Doslova.

Dokud budete, naši milí a vážení čtenáři a podporovatelé, s námi, nevzdáme to. Dá-li Pán Bůh.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…