Petr Hájek: Vloudila se chybička? S obranou vnější hranice EU nikdo nepočítá

11.05.2016 16:34

Petr Hájek vidí souvislost mezi islamistickou vraždou v Německu a podvodem, který má vetřeleckou invazi učinit nakonec nezvratnou i u nás

Petr Hájek: Vloudila se chybička? S obranou vnější hranice EU nikdo nepočítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek

Sedmadvacetiletý muž pobodal na nádraží v Grafingu nedaleko Mnichova čtyři lidi. Jedna z obětí zemřela, druhý člověk balancuje mezi životem a smrtí. V dnešním šíleném světě v podstatě už „běžný“ incident. Evropa se i bez TTIP amerikanizuje rychleji, než tušíme.

Jenže ten vrah přece jen něčím zvláštní byl. Odkryl identitu. Podle svědků při zabíjení náhodných cestujících, kteří jeli do práce, křičel známé "Alláhu akbar!" (arabsky "Bůh je veliký") a "zemřete, nevěřící!" To ostatně sám později přiznal policii – a policie dosti nečekaně veřejnosti. Asi zkušenosti ze silvestrovské noci (a následného utajování muslimských zločinů vůči bezbranným ženám) přece jen zapůsobily.

Podle vyšetřovatelů jde o německého občana, který prý neměl žádné známé vazby na islamisty. Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann sice nemá žádné zprávy od policistů, ale přesto soudí, že šlo o čin duševně nemocného a své prý mohly sehrát i drogy.

Žádný imigrant!

Policie rovněž tvrdí, že zatím nezná teroristův motiv. Což je „půvabně“ komické, pokud současně potvrzuje slova, která vraždu provázela. Asi jako by usilovně zkoumala motivy „popravčích“ z ISIL při jejich děsivých video-jatkách. Ale to hlavní, co dokola opakuje – a po ní bude i náš mediální mainstream: Nebyl to migrant.

Tenhle „pomýlený“ hoch se narodil v Německu. Je ze středoněmeckého města Giessen v Hesensku, poslední dva roky byl nezaměstnaný a užíval prý drogy. Žádné u něj sice policisté nenašli, ale údajně se přiznal, že dva dny před činem si v Hesensku nějakou dávku koupil. Muslimové se sice nesmějí drog ani dotknout, leč – v tom je háček právě! (jak by řekl německý klasik Morgenstern).

"Jsme absolutně pokojné hornobavorské maloměsto poblíž Mnichova," vykládá šokovaná starostka Grafingu Angelika Obermayerová. "Něco takového je naprosto nové a lidmi tady to hluboce otřáslo." Paní starostka si asi bude muset rychle zvyknout, že žádná pokojná maloměsta v Bavorsku ani jinde v Německu už nebudou. Stejně jako ve Francii a dalších zemích, kam si před lety dovezli první mnohamiliónové várky muslimů – aby za ně dělali „špinavé“ práce. A soudruzi z Bruselu dělají vše pro to, abychom se také „unifikovali“.

Jsme totiž zaostalí. V době, kdy oni „importovali“, my jsme byli bezpečně ukryti za ostnatým drátem a Železnou oponou, takže multikulturní hosté-pracanti (gastarbeiteři) nás míjeli. A teď nastupují do boje. Nevíme zatím s jistotou, zda vrah, oslavující Alláha zabíjením „nevěřících psů“ je islamistou z druhé či třetí generace. To teprve z policie poleze jako z chlupaté deky. Jó – kdyby tak křičel „ve jménu Kristově!“ – už zítra by Evropská komise přijímala opatření proti křesťanům. Jenže to by mu asi i dnes těžko někdo uvěřil. Pořád se ještě nepodařilo utajit, že Ježíš nesl světu zvěst lásky a pokoje.

Pro naše dobro

Teď již na hranicích žádné ploty nemáme, neboť nemáme ani hranice. Nesmíme je mít. Zakázali nám to. Namísto toho nám dali „Schengen“, tu obrovskou vymoženost, že nemusíme vytahovat pasy, když přejíždíme ze země do země. Tak si myslí veřejnost. Ve skutečnosti jde především o urychlení pohybu náklaďáků privátních firem. Mají vyšší zisky, když bez kontroly odvážejí suroviny (hlavně dřevo) a součástky, ze kterých pak Němci smontují a za nekonečně vyšší ceny do světa exportují výrobky Made in Germany. Mnohé přes nás pak opět vozí kamióny do dalších zemí. Uspoří dvakrát.

Zdálo by se, že to slouží rovněž k zásobování našich supermarketů potravinami, které se rychle kazí. Alespoň podle obalů to jsou ty kdysi tak „tuzexově“ žádané západní produkty. Jenže omyl. Ve stejných obalech jsou potraviny vyrobené podle úplně jiných receptur a z jiných (mnohem horších) surovin – a kupodivu jsou přesto dražší. Prý to pro nás stačí. Jsme na to zvyklí. Dělají to pro naše dobro.

Ale o to nakonec nejde. Jsme hloupí, že jim to kupujeme. Kdybychom ty podřadné produkty v pestrých obalech bojkotovali, možná by si zahraniční majitelé řetězců (pardon, hranice nemáme) za čas dali říct. Nebo by odešli. Asi by jen málo lidí plakalo. Domácí zemědělství a potravinářství by to sice nezachránilo (kvóty EU pro nás stále platí), ale určitě by to alespoň trochu domácím producentům pomohlo. Jenže ONI (v Berlíně, Bruselu atd.) nepotřebují, abychom stáli na vlastních nohou. Naopak. A jakže to souvisí s tím vrahem od Mnichova?

Bez plotů a bez obrany

Bezprostředně. Příště nějaký stoupenec Alláhův z Hesenska či odkudkoli nevystoupí v Grafingu, ale třeba v Plzni. Nebo v Praze. Ministr vnitra Chovanec a jeho holohlavý šéf právě dnes demonstrativně (v rámci předvolební kampaně dluhy neplatící ČSSD) „kontrolovali hranice“ na pražském letišti. Odpovědí jim byl anonym oznamující bombu na nádražích a magistrátech v několika městech ČR. Nic se nenašlo. Až to bude naostro, nikdo nic dopředu neoznámí. Až při akci: „Alláhu akbar!“

„Pokud se naplní některá varovná proroctví, a nikdo z nás si nepřeje, aby se naplnila, tak bude mít jak armáda, tak policie, ale koneckonců i hasičský záchranný sbor plné ruce práce s čelením nebezpečné migrační vlně,“ prohlásil prezident Miloš Zeman při jmenování nových generálů. Nejvyšší velitel ozbrojených sil jistě ví, co říká. Konečně si již sám všiml, že jsme bez plotů a bez obrany. Jen ten holohlavý ze Strakovy akademie a jeho vládní kumpáni se dál tváří, že se dohromady nic neděje. Vždyť nás tak brání!

Zase pojede na nějaký ten summit EU, aby pak rozhodil rukama, že sice migranty nechtěl, ale byl přehlasován. Tentokrát (narozdíl od minulé obdobné etudy) se prý dokonce možná obrátí na soud. A společně s ministrem Chovancem budou opakovat mantru: Ochrana vnější schengenské hranice. A společně budou vědět, že lžou. Nic takového se totiž nechystá. Jen stínuje.

Lež o obraně vnějších hranic EU

Několik skutečností v této věci fundovaně připomněl server ozbrojeneslozky.cz (ZDE).

„Dosud platí, že státy s vnější hranicí Schengenu mají tuto zabezpečit. Druhým rokem vidíme, že na to absolutně nestačí. Pomáhá jim Frontex jako mezinárodní sbor – de facto pohraniční stráž EU. (...) Stačí se podívat, s jakými čísly operoval šéf Frontexu v prosinci, kdy uvedl, že ve (víceméně stále zhrouceném a na připlouvající migranty nereagujícím) Řecku působí 260 příslušníků tohoto sboru a je jich třeba 600. To jako vážně, jenom 600?

Pro srovnání – v letech 1945-1948 střežilo jen československé hranice 5000 příslušníků Finanční stráže a 5000 příslušníků Pohraničních útvarů SNB. Později, když se z politických důvodů hranice uzavřely, jejich neprůchodnost zabezpečovalo už 18000 mužů. (...)

Můžeme to rovnou zabalit

Před rokem Česká republika nabídla, že do Frontexu přispěje až (!) 60 experty, jedním letounem CASA a deseti miliony korun. Velká Británie nabídla tři lodě a tři vrtulníky. Německo dvě plavidla… Pokud si tyto počty zachovají, tak to můžou rovnou zabalit.

Pro srovnání – United States Coast Guard (Pobřežní stráž USA) disponuje 204 letouny a vrtulníky umístěnými na 24 základnách. Dále má 1400 plavidel různých velikostí. Je vyzbrojena útočnými puškami a kulomety. A především ji tvoří 42000 osob ve služebním poměru, 8000 civilních zaměstnanců, v záloze je stejný počet rezervistů (aktivní zálohy) a dalších 32000 čekatelů a externích pomocníků. Vezmeme-li v potaz, že délka pobřeží USA činí 20000 kilometrů, tak na jednoho profesionálního pracovníka připadá ostraha 400 metrů.

Schengen udává 42673 km námořních hranic a 7721 km pozemních. V poměru k US Coast Guard by se tedy (jen) ostrahou evropského pobřeží mělo zabývat 100000 profesionálů! Dále 400 letadel na 50 základnách a 3000 plavidel.

ČR by měla dodat (v poměru k počtu obyvatel Schengenského prostoru) asi 2500 osob, 10 letadel a 75 plavidel…“

Jde o něco jiného

Jinými slovy: I všechny řeči o „plánu B“ – tedy ochraně vnějších hranic EU (aby mohl dál existovat ten báječný Schengen) – jsou čistý výmysl a mystifikace. ONI o tom ve skutečnosti vůbec neuvažují. Jenom žvaní a hrají pro domácí publikum divadýlko, že s Bruselem a Merkelovou nesouhlasí – neb hrdinně chrání naše národní zájmy. Pravý opak je pravdou.

Mají rozdělené role. „Mutti“ na ně dělá naoko bububu, ONI zase naoko oponují Junckerovi , Jourové a spol.: Sobotka je hodný policajt, Chovanec ten zlý. Společně s Bělobrádkem (lidovci) a dost možná i Babišem (ANO) však vědí, že celé je to jen kabaret. Jeho hraním se získává čas. Teď aktuálně pro britské referendum o vystoupení z EU. Na chvíli musí migrantský proud polevit. A on polevil. Nikoli pro to, že by fungovala „smlouva“ s tureckým pašou Ergoganem – ale navzdory ní.

Bratrská pomoc?

Už jenom z toho je jasné, že kdyby někdo v Bruselu či Berlíně chtěl vážně zastavit migrantskou invazi, udělá to „zmáčknutím tlačítka“. Ale ONI je tady chtějí. A pro každý stát protektorátu připravují specifickou podobu té komedie – podle nálad veřejnosti. V Rakousku teď odstoupil kancléř – aby se lid bavil o něčem jiném, než o vetřelcích.

Jenže oni tu již jsou. A ti, co si je kdysi dovezli – a nyní je potřebují osvěžit čerstvou krví – jsou rozhodnuti vyvézt je k nám za každou cenu. Budou pro ně teď jen hledat přitažlivější obal - jako s těmi „západními potravinami“. Bránit nějakou vnější hranici EU je ani nenapadne. Jedinou cestou proto je uzavřít hranice naše – a nebavit se s nimi. Nechat je pokřikovat. Zatím se neodváží poskytnout nám „bratrskou pomoc“ v repríze té z roku 1968.

Už jsou tady

Pokud to neuděláme, prohrajeme. A Sobotka s Chovancem a spol. se k tomu rozhodně nechystají, jen získávají čas, aby pak už bylo vše nevratné. Ale nejen oni. Všímejme si malého zázraku: Do britského referenda dají bezpochyby pokoj i „organizovaní“ teroristé. Dokonce nebude ani hlášeno „vyšší nebezpečí“ útoku.

Jenže občas se chybička vloudí. Ten „osamělý vrah“ od Mnichova je proto v tomto smyslu důležitější, než se nám zdá. Vykoukl zpoza pevně natažené opony a „omylem“ jsme tak opět na vteřinu zahlédli realitu. Proč to ten pitomec dělal? I kdyby dokonce ani nebyl z rodiny první vlny muslimských vetřelců – tím hůře. Znamenalo by to, že infiltrace té zrůdnosti už postoupila a nákaza se šíří i na domácí.

O to více je potřeba zaměřit se i na naši dosud ukázněně „neviditelnou“ (protože dosud málo početnou) islámskou „menšinu“. Tu, se kterou se tak pobratřil při návštěvě v Brně americký ambasador Schapiro. I muslimský bratr ministra spravedlnosti Pelikána by jistě mohl vyprávět, o čem si tak v mešitách vyprávějí. Pohádky z Tisíce a jedné noci to budou sotva. Jenže brácha přece nenasadí do mešity odposlechy. Ty potřebuje kvůli kabelkám Jany Nagyové-Nečasové.

Ještě stále jsme tu doma. Němci, jak jim právě znovu připomněl jeden vrah, už tak docela ne. Tady už jsou ale také. Jen se zatím tváří, že spí. Bděme.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…