Petr Hampl: Budeme bezmocní

29.09.2017 12:22

Komentář Petra Hampla z Facebooku.

Petr Hampl: Budeme bezmocní
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Plně podporuji veškeré akce pražských taxikářů proti korporaci Uber. Vím, že s jejich slušností a poctivostí je to mnohdy všelijaké. Nicméně v tomto případě bojují za svobodu nás všech.

Vypadá to totiž, že korporace Uber během několika let ovládne trh s automobilovou přepravou ve většině velkých měst, včetně Prahy. Pak se začne chovat stejně totalitně jako Google, Facebook a jim podobné organizace. Bude shromažďovat informace o každé cestě každého člověka. Bude kontrolovat názory taxikářů i zákazníků. Kdo nebude dost multikulturní (rozuměj proislámský), ten prostě dostane ban. Třeba 30denní zákaz cestování po Praze, s důsledkem ztráty zaměstnání. Bude podporovat politiky, co zakážou vjezd jiných aut do měst a zároveň omezí městskou dopravu – aby každý musel používat Uber. Začne šroubovat ceny směrem nahoru a platy řidičů směrem dolů. A bude provádět i spoustu další špíny.

Budeme bezmocní. Vůle anonymního managementu Uberu bude nadřazená zákonům kterékoliv země a nebude možné se domáhat nápravy ani u soudu. Politici se budou Uberu bát, sorosové se s ním snadnou dohodnou.

To není fantazie. Každá korporace se tak začne chovat, dosáhne-li dostatečné velikosti, bohatství a moci.

Jaké má situace řešení? Okamžitě Uber zakázat, zablokovat jeho webovou stránku i účty. Nebo na něj alespoň uvalit takovou daň, aby nemohl cenově konkurovat. Nepotřebujeme nahrazovat místní taxislužby monopolem arogantní globální korporace.

Naopak by bylo velmi užitečné umožnit místním lidem, aby si snadno zakládali vlastní podobné internetové služby a chránit je před konkurencí globálních gigantů.

Uber je volba pro ty, kdo jsou ochotní vyměnit svou svobodu za slevu na jízdném.

A ještě něco. Všimněte si, že všichni ti politici, co se usmívají z plakátů s heslem SVOBODA, podporují korporaci Uber nebo mlčí. Znovu to potvrzuje, že svoboda v jejich pojetí není nic jiného než právo oligarchů zašlapat normální lidi do bahna. Na dolních 90% se jejich svoboda nevztahuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…