Petr Hampl: Odchod z EU má vlastně jediný smysl

22.01.2021 14:37

Glosy Petra Hampla

Petr Hampl: Odchod z EU má vlastně jediný smysl
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Velká Británie je už tři týdny nezávislá. A jak se dalo čekat, nezměnilo se nic ani k lepšímu ani k horšímu. Svým způsobem je to ilustrace postoje, na který často narážíme i v české debatě:

Odejdeme z EU, ale uzavřeme takové smlouvy s tolika státy (či skupinami států), že všechno zůstane, jako bychom v EU byli.

Proč v takovém případě odcházet? Na to se možná ptají Angličani. Jejich země je nadále islamizována. Nadnárodní korporace nadále vládnou britské ekonomice a drsně tlačí politickou korektnost, protibělošský rasismus a klimatické šílenství. Ty mocenské skupiny, které panují v EU, ty panují i ve Velké Británii. Britští dělníci nadále čelí konkurenci levné pracovní síly z nerůznějších částí světa. O obnově britského průmyslu není ani řeči.

Odchod má vlastně jediný smysl. Otevírá to (teoretickou) možnost další revoluce, tentokrát lidové.

Je dobré to mít srovnané. Odchod z EU je pouze nástroj pro obnovení národní svrchovanosti a soběstačnosti. Není to cíl sám o sobě.

Více ZDE

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …