Petr Hampl: Připadá vám to stejné jako Islámský stát?

09.08.2017 13:33

Komentář Petra Hampla z Facebooku.

Petr Hampl: Připadá vám to stejné jako Islámský stát?
Foto: archiv politika
Popisek: sociolog a předseda strany APAČI 2017 PhDr. Petr Hampl, Ph.D.,

Je dobré všímat si toho, s jak neuvěřitelnou rychlostí se mění pohled západních intelektuálů na islám. Přibližně před rokem slibovali integraci a tvrdili, že džihád nemá s islámem nic společného. Dnes tleskají výkřikům o tom, že muslimové NESMÍ přijmout západní hodnoty a NESMĚJÍ se integrovat a jásají nad tím, jak skvělou věcí je džihád.

Není to primárně tím, že by se tak rychle měnilo jejich myšlení, ale že zcela ztratili kontrolu nad situací (včetně vlastního myšlení) a že řízení převzali jejich islámští „spojenci.“ Třeba progresivní islámská intelektuálka Linda Sansour, která otevřeně vyhrožuje odpadlíkům od víry mučením, sepisuje seznamy odpůrců, propaguje džihád a neskrývá, že nevěřící jsou méněcenná stvoření.

Připadá vám to stejné jako Islámský stát? Taky, že je. Jenže je zvykem zvát Lindu Sansour do televizních pořadů, na univerzity a psát o ní oslavné články. Pokud by ji někdo zpochybnil, bude okamžitě označen za rasistu a xenofoba. A paní Sansour umí té situace perfektně využít. Během pár let přiměje západní intelektuálky, aby žadonily o zmrzačení vlastních genitálií a případně kamenování. Nezbude jim nic jiného, protože rozhoduje někdo jiný. No, hlavně, že si připadají naprosto nezávisle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …