Petr Hampl: Řemeslníci si mohou dovolit přepych nezávislého myšlení

19.09.2020 13:21

Glosy Petra Hampla

Petr Hampl: Řemeslníci si mohou dovolit přepych nezávislého myšlení
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Tohle je zpráva, která (pokud se potvrdí) bude znamenat větší politickou změnu než dalších 100 milionů pro globalistické strany a další miliarda pro neziskovky. České děti začnout mířit víc na učńáky, a začnou se častěji připravovat na řemeslnickou dráhu. Rozdíl bude - mimo jiné - v tom, že řemeslníci si mohou dovolit přepych nezávislého myšlení. Samozřejmě budou podrobováni manipulačním politickým školením. Samozřejmě, že na řadu z nich to bude působit. Ale nikdy z nich nebude stejně homogenní masa jako ze studentů víceletých gymnázií, kteří se připravují převážně na manažersko-byrokratickou kariéru a kteří si nezávislé myšlení prostě nemohou dovolit.

***

V posledních dvou kapitolách Cesty z nevolnictví ukazuju, jak je důležité mít pro ty mladé lidi pozitivní vizi - protiklad ke světu ovládanému korporacemi. Perfektně to do sebe zapadá. Pokud se učňovská vrstva opravdu rozšíří, právě tam ta poptávka bude.

(zdroj: pertrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…