Petr Hampl: Slyšeli jste někdy takovou nehoráznou pitomost? Tak tohle řekl přední český politik

06.02.2016 14:30

„Minulá pravicová vláda zvyšovala některé daně, protože byla ekonomická krize. Teď se naší ekonomice daří, takže je potřeba naopak daně snižovat.“

Petr Hampl: Slyšeli jste někdy takovou nehoráznou pitomost? Tak tohle řekl přední český politik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sociolog Petr Hampl

To jsou autentická slova Petra Fialy z posledního kongresu. Takže až přijde příští krize a lidé budou stěží přežívat, vláda je má dorazit tím, že jim zvýší daně. Až takhle hluboko klesla ODS. Strana, která kdysi vynikala ekonomickou expertízou.

Pro vnějšího pozorovatele jsou ale zajímavější dvě věci. Za prvé to, že sjezd ODS nebyl o vizi pro Českou republiku a hledání odpovědí na problémy země. Byl výhradně o ODS, jejích členech a jejich kariérách. Strana degenerovala tak, že ji cokoliv jiného přestalo zajímat.

To byl ostatně vidět z témat, jaká ODS přinesla. Dva týdny po událostech v německých městech je pro ni volební „tahák“ nová konstrukce daně z přidané hodnoty. Ano, to je přesně to, čím voliči žijí.

A kolem toho všeho ta náramná spokojenost a nadšení, jak jsme všichni skvělí. Pokud by někdy měl Blok takhle dopadnout, nezůstal bych v něm ani minutu.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…