Petr Meduna: Maročan Babiš a jeho protektor Zeman

22.03.2016 13:12

Prezident Miloš Zeman pozval na Pražský hrad marockého krále Muhammada VI. Panovník je v Česku na neoficiální návštěvě a tak i ze setkání není nic známo. Například, co bylo na stole. To ale zase není tak podstatné. Mnohem zajímavější je, že společnost šéfům dvou států dělal Andrej Babiš.

Petr Meduna: Maročan Babiš a jeho protektor Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Poněkud zábavné vysvětlení je, že pozvání oligarchy, toho času také místopředsedy vlády a ministra financí, odůvodňuje jeho znalost francouzštiny. Spíše si připomeňme, že v minulosti Babiš v Maroku působil jako delegát podniku zahraničního obchodu. Z dřívějších Babišových slov by bylo možné říct, že v Maroku trpěl jako osoba terorizovaná Státní bezpečnostní.

Skutečnost mohla být samozřejmě jiná. To si budou myslet ti, kteří nevyjeli ani do Jugoslávie. Vědět to naopak bude ten, kdo v listopadu 1989 měl v držení živý svazek Bureš. Nějaké informace z archívů mohl dostat i Muhammada VI. Třeba něco přivezl jako milou pozornost.

Andrej Babiš nyní opět říká, že je pronásledován. Tentokrát sdělovacími prostředky a svými koaličními partnery kvůli údajnému dotačnímu podvodu v souvislosti s Čapím hnízdem. Chudák náš oligarcha. Pořád ho někdo pronásleduje.

Nadále však A. Babiš má důvěru pana prezidenta Miloše Zemana. Zvláštní vztahy mezi oběma ukázala už situace okolo jmenování vlády. Zeman nejdříve požadoval od všech členů vlády čisté lustrační osvědčení. Nakonec však jmenoval i nečistého majitele ANOfertu.

Nyní v souvislosti s Čapím hnízdem Zeman prohlásil, že se zajímá jen o kauzy nad miliardu. Jen padesáti milionového Babiše naopak pozval na setkání s marockým králem.

Zdá se, že pan prezident má velmi silný žaludek. Nebo je za tím něco jiného?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…