Petr Meduna: Pod kytičkami je naše oprávnění hodnotit cokoli

05.06.2014 13:49

Předvádíme další rukolapný důkaz falešnosti naší politiky a používání dvojích metrů. Proč volby na Ukrajině v ažuru a v Sýrii nikoli?

Petr Meduna: Pod kytičkami je naše oprávnění hodnotit cokoli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest za Ukrajinu

Petro Porošenko se stal ukrajinským prezidentem ve volbách, které v mnohém nepůsobí příliš důvěryhodně. Ponechme v té souvislosti stranou vše, co vyvolala tzv. revoluce sniperů a povšimněme si samotných voleb. Jistě zajímavě zapůsobily záběry průhledných volebních uren, ve kterých byly „do komínku“ složeny volební lístky. Hlasování se také nekonalo na celém území Ukrajiny, neboť kyjevští od počátku uchvácení moci vedou s východem země boj a momentálně na Donbas poslali trestnou expedici. Přesto pro západní politiky jsou volby v ažuru. Na druhou stranu ale Západ nehodlá uznat prezidentské volby v Sýrii, neboť režim v Damašku neovládá celé území země a volby se neuskuteční tam, kde vládnou islamistické teroristické bandy, podporované nejen konzervativními a totalitárními arabskými režimy , ale – světe div se – i některými zeměmi židovsko-křesťanské civilizace. Porošenko může být třeba i bastard, ale je ok, neboť je náš, jak zní jedna z konstant americké zahraniční politiky. Naproti tomu Bašár al-Asad, byť bojující s teroristy, v této chvíli náš není. Chce někdo ještě rukolapnější důkaz o dvojích metrech v politice EU, NATO, Spojených států? Chápeme vůbec, že takovouto politikou jde pod kytičky naše „oprávnění“ hodnotit cokoli?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…