Petr Meduna: Podivné metry Bruselu

20.09.2016 17:40

Evropská unie uvedla, že neuznává nelegální anexi Krymu a Sevastopolu Ruskou federací, proto také neuznává nedělní ruské parlamentní volby na Krymu.

Petr Meduna: Podivné metry Bruselu
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

Ani pozorovatelská mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě „neprováděla žádné činnosti na nelegálně anektovaných územích Krymu a Sevastopolu" – připomenula v pondělí večer Evropská služba pro vnější činnost, vystupující jako diplomatická služba Evropské unie. Jak také uvedeno, účast diplomatů členských států Evropské unie se omezila na území Ruské federace, které nezahrnuje nelegálně anektovaná území.

Účast „evropských“ pozorovatelů není zcela jistě pro výsledky voleb podstatná. Prohlášení úřadu Federicy Mogheriniové je však hodno zaznamenat. Je totiž další ukázkou dvojích metrů, které Brusel uplatňuje a kterými se v očích rozumných lidí diskredituje.

Je třeba připomenout zásadní porušení mezinárodního práva v případě Srbska, a to nejen pokud jde o prvotní agresi NATO, ale i rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 1244, ve které není ani zbla o amputaci provincie od Bělehradu. Přesto ve spolupráci s teroristickou UCK členské státy NATO a také Evropská unie umožnily vznik samozvané tzv. Republiky Kosovo. Brusel dnes dokonce tlačí na Bělehrad, aby „normalizoval“ vztahy s kosovskými Albánci.

Je jistě těžké srovnávat situaci na Krymu a v Kosovu. Nejde o zcela totožnou situaci. Ale z Krymu nikdo nikoho masově nevyháněl a ani jeho zmizelí obyvatelé nebyli „rozebíráni“ na orgány, což v Bruselu o Kosovu dobřě vědí ze zvláštní zprávy Rady Evropy. Naopak na Krymu nešlo o anexi, ale o rozhodnutí obyvatel v lidovém plebiscitu o připojení k Rusku. I tohle by v Bruselu mohli vědět.

Přístup Evropské unie tak nakonec nepochybně zpochybňuje její oprávnění cokoli kontrolovat a vyjadřovat se k demokratičnosti kterýchkoli voleb a dodržování lidských práv.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…