Petr Meduna: Přeji Okamurovi vítězný doutníček

12.02.2015 11:26

Tomio Okamura pro mě nikdy nebyl tím pravým šálkem čaje. Nijak mě ani nepotěšilo, že se nejdříve stal senátorem a jeho hnutí později zasedlo v Poslanecké sněmovně. Jsem-li ale demokrat, v této chvíli mu musím vyslovit podporu. Puč, který provedla skupina poslanců, kteří se až na jednu dvě čestné výjimky, dostali do parlamentních lavic po jeho zádech, je hanebný.

Petr Meduna: Přeji Okamurovi vítězný doutníček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit

Z jednání a prvních vyjádření skupiny těchto lidí až tak neplyne, že by se tolik ošívali z některých Okamurových politických výroků. Vyjádření Marka Černocha, že se jejich nová strana chystá spolupracovat s M. Le Penovou, to nejen naznačuje.

Vzhledem ke stále klesajícím preferencím Úsvitu je třeba přemýšlet o jiných důvodech pučistické akce, než o nějakém zvenčí organizovaném rozvratu této strany. Amatérština postupu takovou myšlenku tochu vyvrací.  Ale vyloučit to zcela by bylo nerozumné. Čas také ukáže, kde tito lidé po nevyhnutelném krachu jejich díla skončí.

Možná je za vším zcela něco jiného. To mě napadlo, když jsem si přečetl vyjádření T. Okamury, že se pučisté a zakladatelé nové strany, v níž mu laskavě nabídli členství, nedostanou k bankovnímu účtu Úsvitu. Tady totiž skončilo státem vyplacených 34 milionů za hlasy ve volbách a přichází na něj i každoroční příspěvek 10 milionů.

Z Černochových vyjádření plyne, že nejen nehraje čistou hru, ale že si také mnohé věci představuje jako Hurvínek válku. Až se člověk diví, že mu neporadí takový politický harcovník - v minulosti zapletený do tzv. aféry Olovo a dnes jeden z pučistů - Milan Šarapatka. Sám Černoch přiznává, že téměř ve všech otázkách okolo nové strany tápou.

Kroky vedoucí k založení nové strany zrádci Úsvitu a jeho voličů svěřili poslaneckému klubu. Náklady tedy ponese Poslanecká sněmovna? Jak jsem nikdy T. Okamurovi politický úspěch nijak nepřál, tentokrát bych přivítal, kdyby si mohl po porážce klubu Zrada zapálit vítězný doutníček.

Zadat si s desítkou zrádců by neměly ani jné strany. Platí to i pro A. Babiše, kterému by přeběhlíci do jeho klubu pomohli přeskočit v početnosti sociální demokraty a otevřít mu cestu k premiérskému křeslu. 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…