Petr Michalů: Je štěstí, že u nás zasáhla sovětská vojska se svými tanky

03.01.2016 7:35

Pokud člověk pozorně sleduje zahraničně i vnitropolitickou situaci posledních několika desetiletí (a není naprostý politický dement či vědomý ignorant a je kapánek politicky i sociálně vnímavý), musí mu být jasné a musí si přiznat, že zásah vojsk Varšavské smlouvy v čele s vojsky SSSR v roce 1968 v tehdejší ČSSR úspěšně zmařil pokus o nyní bychom klidně mohli říci takzvaný „Československý Majdan“, nebo též chcete-li, pokus implantovat v tehdejším Československu jednu z těch revolucí, kterým se právě v posledních desetiletích říká poeticky revoluce barevné.

Petr Michalů: Je štěstí, že u nás zasáhla sovětská vojska se svými tanky
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Jak to s těmi všemi záměrně vyprovokovanými revolucemi (Ukrajina), revolucemi tzv. „arabského jara“ (Libye, Egypt, Tunis, Maroko, Sýrie…) bylo, kdo je ve skutečnosti zrežíroval a inicioval, víme už všichni velice dobře. Štěstí, že u nás tehdy zasáhla sovětská vojska se svými tanky! Jinak bychom byli o 21 let dříve tam, kde se nachází ČR nyní – v hlubokém rozvratu a na cestě k zániku a své vlastní záhubě! A dovedete si představit, kolik by tehdy v tom roce 68 bylo obětí na životech československých občanů, kdyby Varšavská smlouva nezasáhla? Pokud ne – běžte se podívat na Ukrajinu!

Znovu a neustále opakuji a budu všem vždy opakovat, že jsem tedy vděčný vojskům Varšavské smlouvy a Sovětské armádě za to, že od r. 1968 jsem měl šťastné dětství, rodiče zajištěnou práci, všichni kvalitní bezpoplatkovou lékařskou péči, jako stát jsme byli naprosto soběstační ve výrobě kvalitních potravin, vlaky a autobusy jezdily pravidelně i do každé vesnice, mohl jsem v míru a v klidu sociálních jistot absolvovat základní školu, vystudovat střední a VŠ.

Stavěly se školy, nemocnice, elektrárny, přehrady, byty, dálnice, v akcích "Z" se zvelebovaly vesnice, prosperovala družstva, každý měl nejen právo na práci, ale i tu skutečnou práci, jisté důchody, velice kvalitní systém školství a vzdělávání, který nám záviděl celý svět. Byl mír, klid, pořádek, sociální jistoty, bylo dobře. Moc dobře. I právě díky té sovětské pomoci v roce 1968. V podstatě nás tak Sovětský svaz zachránil a ochránil dvakrát (1945, 1968).

Jsou již otravně nudné názory těch, kteří ještě i v té současnosti dokážou jen papouškovat, že v 68. nás Sovětský svaz prý okupoval. Těm lidem, kteří se zmůžou jen na takovéto papouškování, nevadí, že dosud, do dnešní doby, tj. 70 let po ukončení 2. světové války Američané okupují celé Německo? Okupace a kolonizace Evropy zločineckými americkými vojáky a celou tou americkou svoločí prostřednictvím teroristického NATO a jimi vyvolaná islamizace - a tedy konec civilizované Evropy - těm lidem nevadí? Jak podivné… Ostatně taková svoloč jen před několika stoletími zokupovala, zkolonizovala a dobyla celý severoamerický kontinent.

Petr Michalů, Ourense (Galicia - Španělsko)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…