Petr Němec: Extrém Kelly spinning maraton

01.12.2019 8:40

Jako každoroční vyvrcholení spinningové sezóny proběhl fantastický spinningový závod ve sportovním centru Fitpoint ve Frýdku – Místku. Letošní ročník byl výjimečný mezinárodním obsazením. Týmové dresy měly markantní odlišnost, která na rozdíl od barvy vyblité zeleně české fotbalové reprezentace definovala ducha týmu.

Petr Němec: Extrém Kelly spinning maraton
Foto: Extrém Kelly spinning maraton
Popisek: Spinningový závod ve sportovním centru Fitpoint ve Frýdku – Místku

V 16 hodin výstřelem ze startovací pistole byl zahájen závod.

Mladší z účastníků šlápli do pedálů tak razantně a s takovou intenzitou a frekvencí, že to vypadalo, jako by chtěli se stacionárním kolem odjet. Mám skryté podezření, že některé závodnice, zejména ty s blonďatými vlasy, doufaly, že se to kolo opravdu rozjede.

Spinner Kelly, známý závodník v cyklistických i běžeckých disciplínách, nás provázel vybranými etapami Tour de France. Na plátně probíhala projekce těchto etap a bylo to tak sugestivní, jako bychom se závodu účastnili sami.

Pot stříkal ze všech závodníků všemi póry na zem spinningového sálu, kde vytvořil souvislou vodní plochu. V tu chvíli jsem pochopil, co znamená plovoucí podlaha. Když vstoupily sličné hostesky s občerstvením pro závodníky do sálu, prováděly nechtěné krasobruslařské kreace a figury, které by nevymyslel žádný expert na výše uvedené odvětví. Možná, že pravda bude trochu jiná.  Při vstupu do spinningového sálu a nasátí odéru 15 propocených těl a vůní s tím souvisejících mohly balancovat na pokraji omdlení.

Vítězem v kategorii mužů do 40 let se stal známý maratonec Tomáš Vrubl, účastník významných světových běžeckých maratonů.

Vítězkou v kategorii žen nad 50 let se stala Pavlínka Filová, která málem zavařila svého spinningového oře.

V kategorii mužů do 50 let se stal vítězem David Kaifaš, horal z Čeladné, který šlapal na svém velocipedu jako o život.

V kategorii nad 60 let se stali vítězi přeživší jedinci, přičemž rozhodující slovo neměla antidopingová komise, ale přítomný lékař. Věřme, že to nebyl lékař soudní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka