Petr Paulczynski: Máme v čele vlády ještě většího ňoumu, než jsem si doposud myslel…

06.02.2016 11:31

Pro ty co jsou zprávami nepolíbení, prezident Miloš Zeman během návštěvy Jihomoravského kraje na dotaz jedné občanky, jak je možné zbavit se premiéra Sobotky, odpověděl, že existují dvě možnosti - buď ho sesadit demokraticky ve volbách anebo nedemokraticky kalašnikovem. Tedy zkráceně, on to řekl sofistikovaněji.

Petr Paulczynski: Máme v čele vlády ještě většího ňoumu, než jsem si doposud myslel…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bohouš pravil, že mu tím vyděsil děti a rodinu. Teda jestli mu  opravdu vyděsil děti, rodinu a přátele, tak máme v čele vlády ještě většího ňoumu, než jsem si doposud myslel, neboť normální chlap by Zemanovy blbé bonmoty  s chápavým úsměvem vysvětlil i pacholeti.  Spousta novinářů pak psala, že prezident vyzval k zabití premiéra. Zdá se, že někteří novináři (a politici), majíce před očima Zemana, oslepnou a zblbnou. Korunu této bouři ve sklenici vody nasadil jistý Zdeněk Šarapatka  podáním  trestního oznámení.

A teď jak to bylo doopravdy. Otázka studentky z publika: "Dobrý večer, pane prezidente, já bych vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana (předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu." Potlesk v sále.

Odpověď prezidenta Miloše Zemana: "Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."
Smích a potlesk v sále.

Zeman zase předvedl čistý marketingový trik. O jeho vejšplechtu se mluví jako o události týdne. Jak napsal JXD v Reflexu:  Vůbec nejde o to, že by chtěl střílet politiky nebo že by to schvaloval — on jen potřeboval bejt v telině, tak svým geniálním talentem marketéra. Předpokládám, že dědek na Hradě v tu chvíli seděl se skleničkou v ruce před televizí a chechtal se jízlivým smíchem trolla, jemuž se podařil kousek na celonárodní a veřejnoprávní úrovni. A uzavřel bych tento úvod shrnutím. Aktivistická česká média, progresivní politologové a tzv. osobnosti kritizují Zemana za to, že je spiťar a trousí neustále nějaké "nevhodné" bonmoty a vulgarity. Ovšem jeho předchůdce v prezidentském úřadu Václav Klaus nepil a nemluvil sprostě. Přesto jim rovněž nebyl po chuti a dělali z něj homosexuála, pomatence a agenta Kremlu. Našim nemilým elitářům a údajným zastáncům demokracie totiž nejvíce vadí, že Zeman ani Klaus nesdílejí jejich názory. V tom je ten největší problém. Mají hubu plnou keců o demokracii a názorové pluraritě, ale ve skutečnosti tyto pojmy vůbec nechápou...

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…