Petr Paulczynski: Zahyneme, ale na našem pomníku bude nápis, že jsme byli humanisté

06.01.2016 9:35

Když už prezident rozvířil vody, pojďme se podívat na islám očima historie. Proč islamisté napadají Evropu? Jsou s námi ve válce tisíc let, prostě jen pokračují.

Petr Paulczynski: Zahyneme, ale na našem pomníku bude nápis, že jsme byli humanisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Svět je šokován stále brutálnějšími a častějšími útoky islamistů v Evropě a mnoho lidí si pokládá logickou otázku, proč je islám vůči západu tak agresivní. Nová kniha Ve stínu  meče od Toma Hollanda dává odpověď. Podle ní islám nikdy neukončil svou válku s křesťanstvím, kterou vede už od středověku. Zatímco křesťanský svět už dávno nehodlá soupeřit nebo dokonce vojensky bojovat s islámem a věnuje se konzumu, pěstování demokracie a budování států, islám zastydl ve středověkém vidění světa, kdy spolu tato dvě náboženství soupeřily o vládu nad světem.

Než se v 7. století prorok Mohammed pustil na svou misi, většina obyvatelstva na středním východě byli křesťané. Pouhých dvacet let po jeho smrti muslimské armády ovládly většinu středního východu a křesťany si podrobily. Chalifát (vláda) se zvětšoval na úkor upadající Byzantské říše. Ale sto let po Mohamedově smrti bylo muslimům jasné, že chalifát nebude tak velký, aby ovládl celý svět a porazil křesťanství.

Křesťanství se však pod náporem islámu nezhroutilo. Naopak, začal věk křížových výprav. Zástupy nejlepších evropských rytířů se hnaly na východ, aby bránily posvátná místa křesťanství. V roce 1099 se podařilo dobýt Jeruzalém a nastalo strašlivé krveprolití. Ani křesťanští rytíři se k muslimům nechovali zrovna křesťansky. A dnes? Dvě třetiny muslimů si přejí návrat celosvětové vlády. Právě doba, kdy byly dobývány jedna po druhé křesťanské říše, jsou dnes muslimy považovány za jakýsi zlatý věk, který je třeba následovat. Místo toho museli sledovat, jak křesťané napadli Irák a Afghánistán, což jen dodalo další argumenty imámům. Al Kajda, Islámský stát a další muslimské teroristické organizace čerpají svou ideologii právě ze středověkých interpretací islámů. Pro ně je podstatná ona již jednou zmíněná věta: „Nařídil jsem všem mužům bojovat, dokud neřeknou: Není jiný bůh mimo Allaha.“

A tak jsou tu. Jak napsal můj přítel VT:  Není pochyb o tom,že část uprchlíků (považuji za zbytečné přít se o to jak moc je velká) přichází z ekonomických důvodů a přitom práci nehledají.Jdou si tedy pro peníze ze systémů sociálního pojištění.Tento pojem je tak zažit,že téměř nikdo nezkoumá původní význam slova pojištění.Pojištěn je přeci pouze ten,kdo pojišténí platí nebo kdo ho alespoň někdy zaplatil.  Proto bych okamžitě doporučoval prosazovat návrat k tomuto logickému a navíc původnímu principu.Prakticky by to znamenalo, že čerpat ze sociálního systému může jen ten, kdo do něho někdy přispěl.Na mysli mám samozřejmě jen tu část sociálních dávek,které se netýkají našich spoluobčanů,kteří nikdy nic ze zdravotních důvodů platit nemohli.

Pokud jsem touto myšlenkou rozvášnil část společnosti,kterou nejlépe charakterizoval svým výrokem Petr Nároźný("Zahyneme,ale na našem pomníku bude nápis,že jsme byli humanisté')rychle doplńuji,že nikomu nebráním,aby si na své náklady a svou odpovědnost svobodně zvolil rozsah a podobu své dobročinnosti.Přitom doufám,že každý kdo hájí své svobody je respektuje i u ostatních ,a proto nemůže nutit platit ty ostatní. Ostatně Adam a Eva budou odteď zobrazováni v muslimském provedení.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …