Petr Prokeš: Čerstvá zkušenost Schwarzových a Zelenkových Severočechů.cz? Krást se nevyplácí!

13.10.2016 11:15

Někdo tomu říká volební skandál. Jiný vyslovuje překvapení nad tím, co se stalo.

Petr Prokeš: Čerstvá zkušenost Schwarzových a Zelenkových Severočechů.cz? Krást se nevyplácí!
Foto: Archiv Petra Prokeše
Popisek: Novinář a tiskový mluvčí Petr Prokeš.

Nešlo ale o nic jiného než o to, že jediná a právoplatná volební zmocněnkyně politického hnutí Severočeši.cz Hana Jeníčková stáhla 55člennou kandidátku tohoto subjektu z krajských voleb.

Krajský úřad kandidátku vyřadil a krajský soud pravomocně rozhodl, že tak učinil po právu.

Proč k tomu došlo? Poslanec dolní komory Parlamentu ČR Bronislav Schwarz a jeho asistent Jiří Zelenka způsobili před koncem roku 2013 v politickém hnutí Severočeši.cz rozkol, v únoru 2014 si pánové svolali valnou hromadu pro sedm odpadlíků, nechali se jimi zvolit do vedoucích funkcí a jali se konat. Jejich kroky se zabýval okresní i krajský soud a výsledkem jejich sezení je pravomocné rozhodnutí o tom, že valná hromada je neplatná, stejně jako kroky následující po valné hromadě. Pánům Schwarzovi (ve Sněmovně i na Mostecku je známý jako „Bróňa“) a Zelenkovi (s lidovou přezdívkou Zelí) zřejmě až moc toužících po moci sklaplo. Nyní už vědí, že to nejsou ti praví, kdo měli sestavovat kandidátku a kdo má oprávnění vystupovat jménem politického hnutí.

Volební zmocněnkyně Hana Jeníčková zhodnotila předchozí chování obou pánů jasně a stručně: „Hnutí ukradli!“

Krást se nevyplácí. Lež má krátké nohy. Tato dvě rčení (stejně jako další) znají děti odmalička. Učí se je od dospělých a ti věří, že z potomků vyrostou poctiví a úspěšní jedinci.

Hana Jeníčková (Foto: Miloš Žihla)

Nám, matkám a otcům, zakladatelům
Severočechů.cz, to hnutí ukradli.
Ukradl ho pan poslanec Schwarz
se svým asistentem Zelenkou.
(Výrok Hany Jeníčkové, publikovaný
na titulní straně Mosteckého deníku
dne 1. 10. 2016)

„Svým způsobem jsme také my – představenstvo družstva – rodiči a doufali jsme v to, že naše děti budou v dospělosti poctivé a pracovité, věnující se činnosti pro občany a obhajující jejich zájmy. Naše děti, porozené v podmínkách družstva, se jmenují Sdružení Mostečané Mostu a Severočeši.cz,“ reagovalo na předvolební veřejné hašteřivé slovní tahanice kolem zrušené kandidátky představenstvo Stavebního bytového družstva Krušnohor Most úvodníkem na titulní straně říjnového vydání měsíčníku Krušnohor, jehož vydavatelem je bytové družstvo.

„Po porodu obě děcka zdárně rostla, a ačkoliv měla stejné podmínky pro svůj vývoj, jedno z nich začalo zlobit. Ukázalo se, že bylo napadeno dvěma bacily. Jmenují se Zelí a Bróňa. Zpočátku se sice vynořily otazníky kolem bláznění mladšího dítěte (Severočeši.cz), další průběh choroby ale odhalil, že bacily samotné jsou nemocné a trpí kleptomanií. Proto se výsledkem onemocnění stal únos dítěte a snaha o co nejrozsáhlejší nahlodání struktur jeho organismu. Léčení trvalo dva roky a zdá se, že přineslo první dobrý výsledek. Ozdravující se organismus získal na síle a začal se bránit. Výsledek je fascinující. Bacily znejistěly, protože zjistily, že jsou zranitelné. Pořádná dávka antibiotik v podobě stažení volební kandidátky zabrala. Bacily nyní vědí, že i na ně existuje lék a že si stále dokola nemohou dělat to, co chtějí. Věřme v úplné a brzké vyzdravění. Bacilů i dítěte. Ku prospěchu nás všech!“ zhodnotilo situaci představenstvo bytového družstva, na jehož půdě se občanské Sdružení Mostečané Mostu (pro komunální politiku) a politické hnutí Severočeši.cz (pro kraj) zrodily z iniciativy bytových družstevníků, vlastníků bytů a dalších obyvatel města Mostu.

Autor je mostecký novinář, tiskový mluvčí SBD Krušnohor a Sdružení Mostečané Mostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty