Petr Prokeš: Dopadlo to dobře. Pohřeb „koňodromu“ nebude

10.06.2016 7:35

Pohřeb mosteckému hipodromu připravovat nemusíme. Po Severní energetické se novým většinovým akcionářem společnosti Hipodrom Most stala ve veřejné dražbě společnost Charvát Group. Balík 57,54 procenta akcií koupila za 18,1 milionu korun. „Pro mostecký hipodrom to znamená, že závody na koních z něj nezmizí, naopak by se měly dál rozvíjet,“ jásala média, jen co vyšel ve známost výsledek finanční akce.

Petr Prokeš: Dopadlo to dobře. Pohřeb „koňodromu“ nebude
Foto: Archiv Petra Prokeše
Popisek: Novinář a tiskový mluvčí Petr Prokeš.

Majitelem společnosti je Jiří Charvát, vlastník dostihové stáje. Po dražbě, která začínala na sumě deseti milionů korun, nový většinový akcionář potvrdil, že hipodrom koupil právě kvůli tomu, aby se na něm závody konaly dál.

„Jsem prezidentem Jockey Clubu České republiky a dráhu potřebujeme, abychom měli jistotu, že tady můžeme provozovat dostihy,“ shrnul stručně Jiří Charvát pro iDnes.cz.

„Z našeho pohledu je to ideální varianta,“ potvrdila Gabriela Sáričková Benešová, mluvčí Severní energetické, která balík akcií prodávala. „Podílu na závodišti se společnost zbavila proto, že jej ročně dotuje zhruba deseti miliony korun a vzhledem k útlumu těžby na dole ČSA nechtěla firma na hipodrom doplácet dál,“ napsal server iDnes.cz jasně a stručně.

Vydražitel Charvát podle vyjádření v médiích zatím neví, jestli bude areál nějak měnit. Jeho současnou podobu ale chválí. „Bývalí majitelé sem dávali peníze, které by nikdo jiný nedával,“ zdůraznil nový většinový akcionář.

Mostecku tedy ubyl jeden problém. Na „koňodrom“ budeme chodit dál a zvěsti o výstavbě rodinných domů na pozemcích hipodromu tak už můžeme konečně hodit za hlavu.


Co však nelze hodit za hlavu je domněnka, že politické vedení města Mostu asi nemá příliš v lásce novináře. Jak jinak si vysvětlit skutečnost, že na předání petice společenství vlastníků jednotek ze Stovek oficiálně nepozvala žurnalisty? Přitom má perfektně fungující tiskové oddělení! O probíhající petiční akci se hovořilo již nějaký čas, a asi dost nahlas, když sám pan primátor měl potřebu pohovořit o ní na tiskové konferenci o možné reakci města na její obsah dokonce několik dnů před jejím předáním do jeho rukou! A kromě toho jsou Stovky samy o sobě mediálně atraktivním tématem, čili pro novináře lákadlem. Anebo že by šlo o pokus vedení města naznačit budoucím petentům, že nejvhodnější je předávat petice na zasedání zastupitelstva v rámci diskuse občanů? Tady je novinářů vždy hojně.

Autor je mostecký novinář, tiskový mluvčí SBD Krušnohor a Sdružení Mostečané Mostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

13:57 Jiří Paroubek: Čínský prezident na cestách v Evropě

Čínský prezident Xi se po několika letech vydal na návštěvu Francie. Oplatil tak nedávnou návštěvu f…