Petr Sedláček: Dvojí metr, aneb kdy politici přestanou být farizeji?

19.04.2015 17:59

Během několika málo dnů došlo na Ukrajině k řadě politicky motivovaných vražd. Obětmi se stali opoziční politici a také několik novinářů, kteří psali a mysleli jinak, než současný oficiální Kyjev.

Petr Sedláček: Dvojí metr, aneb kdy politici přestanou být farizeji?
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Tyto krvavé skutky zapadají do všeobecné atmosféry rozdmýchávané nenávisti, udavačství a strachu. Zpravodajové českých médií to nehodnotí a naši politici zarytě mlčí, drží basu s těmi západními.

Vzpomenete si určitě na mediální rozruch, který nastal po zavraždění ruského opozičního politika Igora Němcova v Moskvě. Západní politici, včetně těch našich, se předháněli kdo nechutný čin dříve a kategoričtěji odsoudí. Média měla jasno hned a stránky našich novin, rozhlasové vlny i televizní zpravodajství, včetně toho mimořádného, bylo plné ničím podložených domněnek, že vina leží na Putinovi a prokremelských Rusech vůbec.

Nyní, vlastně před pár hodinami došlo v Kyjevě k brutálním vraždám bývalého poslance a významného opozičního politika Olega Kalašnikova a vzápětí k zastřelení břitkého kritika současné ukrajinské politiky novináře Olese Buziny. Tyto vraždy jsou jen pokračováním jiných hrdelních zločinů, jejichž oběťmi se stali vesměs lidé kritizující současný ukrajinský režim. Za všechny jmenujme bývalého poslance Peklušenka, novináře Suchoboka, či nejnovější oběť redaktorku Olgu Morozovou.

Jen tento výčet, který není ani zdaleka úplný, napovídá, že dnes se na Ukrajině děje něco zcela mimořádného a navýsost špatného. K obětem násilných činů je totiž třeba připočítat desítky až stovky zadržených a vězněných Ukrajinců, kteří se provinili jen tím, že mají jiný názor na současné dění v zemi. Je to důsledek honu na čarodějnice, rozpoutaný ukrajinskými nacionalisty. Ta honba je celostátní, krutá a jak vidno, nekončí jen házením nepohodlných politiků, či představitelů samosprávy nebo justice do popelnic. Atmosféra na Ukrajině prostě houstne. Starají se o to i četné webové stránky. Jako třeba ta se jménem „Mírotvůrce“. Na ní jsou publikovány jména a adresy lidí, označených za „separatisty“, sympatizanty s „teroristy“, či prostě zrádce. Na tom seznamu byli i Kalašnikov a Buzina se svými aktuálními adresami...Lze se pak divit, že v takové situaci na sociálních sítích nad vraždou Kalašnikova jásá současný poslanec Boris Filatov slovy: „Říká se, že jsme přišli o další spodinu. Nejvíc ze všeho bych si přál, aby to nebylo zúčtování za dluhy a ne zametání stop, ale náš klasický banderovský atentát. Omlouvám se. Hříšné. Ale já si nemůžu pomoct.“ Tak nějak od „demokratického a jistě prozápadního srdce“ to napsal pan poslanec, že?

To vše je známo. To vše jsou fakta. Kdo chce, tak se k těmto informacím snadno dostane. Služeb tajných k tomu netřeba. Přesto reakce demokratického západního světa schází! Nevyjadřují se ani naše politické špičky. Mlčí předseda vlády, předsedové sněmovny i senátu, ministr financí, ba i opozice a dokonce i ministr zahraničí! Nemají k tomu co říct? Nedostali noty z Bruselu? Neozval se s radou velvyslanec Schapiro? Netuším. Leč farizejem se člověk nerodí. Tím se časem stává. Bohužel politiky to postihuje častěji, než lid obecný.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …