Petr Soukenka: Soukromé bezpečnostní agentury končí své podnikání...

01.06.2015 14:18

Páteční rozsudek Heleny Králové v kauze zneužití Vojenského zpravodajství Janou Nečasovou (dříve Nagyovou) bude mít zajímavé dopady na byznys soukromých bezpečnostních agentur.

Petr Soukenka: Soukromé bezpečnostní agentury končí své podnikání...
Foto: Archiv NFPK
Popisek: Petr Soukenka, Nadační fond proti korupci.

Nevidím žádný důvod, proč bych měl platit za služby soukromé bezpečnostní agentury, když si mohu vybrat jednu ze tří státních zpravodajských služeb. Úhrada půjde z eráru a já ušetřím. Jediný problém bude s referencemi, neboť když jsem se díval na internetovské stránky jednotlivých zpravodajských služeb, tak tam zatím kolonku „reference“ nemají, ostatně kolonka „naše služby“ tam zatím také není. Doporučuji pro sledování nevyužívat Vojenského zpravodajství, neboť si sledovači spletli sledovanou osobu a také se nechali odhalit civilistou.

Takže na sledování jedině BIS, ti mají regulérní sledovací útvar. Případně lze využít policejní sledovačku, ta není, alespoň podle toho co vím, taky špatná. Na druhou stranu, Vojenské zpravodajství, může být dobré v nějakých jiných službách, třeba když pojdete na dovolenou do ciziny, tak Vám tam mohou zajistit bezpečné ubytování nebo Vám mohou poskytovat informační servis o počasí v dané destinaci.

Výše uvedený text je samozřejmě nadsázka, neboť situace není ani zdaleka tak humorná. Práce zpravodajských služeb je velmi specifická a hlavně „tajná“. Proto, více než v jiných oblastech života, je nutné, aby tuto práci vykonávali lidé s vysokou mírou osobní integrity a s dostačenou úrovní právního vědomí. Jak je vidět z uvedené kauzy, tak ani jedna z těchto dvou podmínek splněna nebyla. Slabou náplastí je fakt, že ani jeden ze tří zpravodajských důstojníků již ve zpravodajské službě nepracuje.

Nadační fond proti korupci

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.