Petr Štěpánek: Tři jedovaté glosy

27.04.2019 22:24

Po policejním vyšetření a očekávaném odložení kauzy „pobodaný poslanec TOP 09 Feri“, jež v našich médích suverénně přebila více než 300 mrtvých na Srí Lance, můžeme po objasnění, že dotyčný opilec se rýpl o okenní parapet, učinit tento dílčí závěr:

Petr Štěpánek: Tři jedovaté glosy
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Petr Štěpánek, hudebník, spisovatel, v letech 1994 až 2006 člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Vítězi nevyhlášené ankety o mediálního troubu měsíce se stávají J. X. Doležal („… šlo o pokus o vraždu...“ – ZDE) a Pavel Novotný („… zjistím identitu těch dvou, tu zveřejním a začnu jim potichu dělat zle, jsem mstivý člověk...“ – ZDE). Reportér Reflexu J. X. Doležal je evidentně ještě větší zhulenec, než za jakého se obvykle vydává, a starosta Řeporyjí za ODS Pavel Novotný ještě větší kretén, než za jakého se v minulosti sám a dobrovolně prohlásil. Gratuluji!

***

Další dno České televize. Českou republiku ve čtvrtek navštívilo několik významných evropských politiků. Kupříkladu předsedkyně francouzského Národního sdružení a finalistka minulé prezidentské volby Marine Le Pen či předseda nizozemské Strany pro Svobodu Geert Wilders.

Namísto toho, aby veřejnoprávní ČT, jež má ze zákona povinnost poskytovat vyvážené, objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, učinila vše pro to, aby je dostala do svého studia a natočila s nimi rozhovory, pozvala do Událostí, komentářů prý prominentního francouzského filozofa, ve skutečnosti dalšího z umanutých, popletených kavárníků, žijících ve své slonovinové věži, Bernarda-Henriho Lévyho, jenž po celou dobu rozhovoru nedělal nic jiného, než že lil své nemilované krajance, rozuměj významné francouzské a evropské političce, kýble pomyjí na hlavu. Prostě objektivní, vyvážená a všestranná veřejná služba jak vyšitá!

A propos, v České televizi ani nevědí, jak se politická strana Mariny Le Pen jmenuje. Českou televizi zrušit! I zadarmo by to bylo drahé, natož za povinné výpalné.

***

Totalitní sešup ODS do podoby bolševické, možná přesněji eurobolševické strany pokračuje. Sněmovna na návrh ODS odvolala Zuzanu Majerovou, stále ještě členku ODS, ze všech výborů Poslanecké sněmovny. Mít jiný názor na vyloučení kolegy ze strany a jeho odvolání ze školského výboru totalitní strana prostě nedovoluje.

V zahraničním výboru nahradí poslankyni Majerovou, jež několik let žila v Kanadě a plynně hovoří anglicky, nepostradatelný Marek Benda a ve školském výboru někdejší učitelku Majerovou nahradí hrobař pražské ODS Bohuslav Svoboda, profesí gynekolog. Také vás napadá, že ODS tím gynekologem jasně deklaruje, kam její politika míří?

Suma sumárum: Kdo nejde s námi, jde proti nám! Kdypak a kdepak já už jsem to slyšel?

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.