Petr Suda: Jednoznačně došlo k agresivnímu napadení občanů České republiky ze strany Číňanů

29.03.2016 9:10

VIDEO Vyjádření k potyčce (incidentu) na Evropské mezi českými aktivisty a čínskou návštěvou:

Petr Suda: Jednoznačně došlo k agresivnímu napadení občanů České republiky ze strany Číňanů
Foto: archiv
Popisek: Petr Suda

K potyčce došlo po odvezení aktivistů s tibetskými vlajkami antony. Celou situaci jsem natáčel na video. Jednoznačně došlo k napadení občanů České republiky ze strany Číňanů. Z videa je jasně vidět také agresivita, se kterou několik Číňanů vystartovalo na kluky, kteří šli na koledu (s pomlázkami v ruce) a chtěli projít po chodníku. Následně jednomu klukovi, který pouze točil situaci na kameru, a který měl přes ramena tibetskou vlajku, někdo z Číňanů vlajku strhl a ten kluk se vrhl k Číňanům, aby mu ji vrátili. V ten moment se na něj sesypalo několik Číňanů a začali jej mlátit a to i tyčemi od vlajek.

Jak celou situaci vyhodnotila policie? Okamžitě odvedla kluka s kamerou a Číňany nechala na pokoji. Z jejich řad nezadržela nikoho. Šel jsem za policií a řekl jim, že mám vše natočené a nechápu, jak mohli sbalit jen Čecha. Navíc, když je evidentně nevinen. A že jim mohu poskytnout video, kde je to jasně vidět.

Delší čas to policii nezajímalo. Ale zajímalo to kluky z Primy a České televize, kterým jsem video již poslal. Pak přišel i nějaký policista, a dost nevybíravým způsobem si vyžádal občanku, že si mne prověří. O video žádný zájem a kluka s kamerou stále drželi dva policisté.

Až po chvíli přišel jiný policista a ptal se po videu, zběžně jej v mobilu zhlédl (ale nemohl vidět nic podrobně) a vzal si kontakt, kdyby mělo dojít ke svědectví.

***

Kdo nese odpovědnost? Jednoznačně ten, zde organizoval dopravu Číňanů podél trasy cesty čínského prezidenta. Ten, kdo je vybavil vlajkami, vlaječkami, trumpetkami.

Co ovšem nepochopím. Jak to, že POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY nechrání OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY před agresivitou cizích státních příslušníků (ČÍNSKÝCH OBČANŮ)? Hlavně, že jich přijelo na místo desítky. Po celou dobu se jejich zájem stáčel pouze na Čechy. Nejen na aktivisty, ale na jednotlivé další náhodné občany. Když byli Číňané přivezeni autobusy, nikdo z policistů se jich vůbec nevšímal.

A mimochodem. Odvezeni byli i ti z občanů. kteří drželi tibetské vlajky a pouze stáli na chodníku. Proč i tito? To vědí asi pouze velitelé zásahu.

***

Listopad ještě neskončil ... ani náhodou.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…