Petr Žantovský: Divadelní život Miroslavy Besserové

24.05.2016 11:01

V Divadle Metro 30. 5. v 19 hodin večer pozve známá novinářka Miroslava Besserová na jeviště k otevřenému rozhovoru zpěváka Daniela Hůlku a také společně pokřtí knihu Diagnóza blíženec. Kdo Mirku Besserovou zná, rozhodně by nehádal, že toho večera také oslaví své kulaté narozeniny – kolikáté, to se neprozrazuje!

Petr Žantovský: Divadelní život Miroslavy Besserové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Vystudovala FAMU, realizovala řadu scénářů – od dětských pořadů po detektivky, ale veřejnost ji v současnosti zná hlavně jako novinářku a autorku mnoha knížek, velmi často s tématikou divadla a herectví (aby ne, její manžel Vilém Besser byl vynikající herec).

Z jejích knížek jmenujme například Herci v horoskopech, Hezčí nad všecky je svět herecký, Soukromý život Rudolfa Hrušínského, Vždycky jsem to já (o Jiřím Adamcovi), Život je parádní jízda (o Miroslavu Moravcovi),  Boris Rösner – Život jako divadlo, Klíče k životu, Jan Šťastný – Chlap se sametovým hlasem, Miroslav Moravec – Život je skutečně parádní jízda,  Martin Dejdar – Hercův úsměv, smích i pláč, literární zpracování televizního seriálu Cesty domů, nejnověji zmíněná knížka Daniel Hůlka – Diagnóza blíženec, k vydání připravuje povídky Chlapi na odstřel i na lásku.

Pojďme tedy společně  s paní Besserovou okusit tu divadelní vůni a připít jí na zdraví a k narozeninám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…