Politika v Praze ničí dobré jméno české firmy

18.02.2014 12:37

GORDIC je firma ryze česká s jasnou majetkovou strukturou, stabilní, naprosto transparentní a bezúhonná. O tom svědčí i dlouhodobě udělovaná vysoká bezpečnostní prověrka firmy i jejích pracovníků ve formě osvědčení Národního bezpečnostního úřadu. 20 let společnost pomáhá modernizovat veřejnou správu dodáváním vlastními silami vyvinutých moderních technologií do rozsáhlých informačních systémů a specializovaných služeb svých 400 špičkových metodiků a odborníků na procesy veřejné správy.

Politika v Praze ničí dobré jméno české firmy
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Tyto fungují u více než 6000 organizací veřejné správy. O jakosti procesů, produktů i osob svědčí mnoho udělených certifikací a ocenění. Firma nebyla a není propojena s nikým z lobbistů, tzv. kmotrů nebo podezřelých politiků. Za celou dobu existence nebyla na firmu podána žádná žaloba kvůli neplnění závazků, ani nebyla v podezření nebo šetření specializovaných útvarů. Firma nemá nic společného s nefunkčními softwarovými propadáky minulých let. Proto se také v minulosti úspěšně ucházela a uchází o velké množství veřejných zakázek a trvale vykazuje velmi nízké promile chybovosti ve svých dodávkách. Firma trvale dosahuje zisku, řádně jej po celou dobu daní výhradně v České republice, stará se o své pracovníky a všechny její dosavadní audity skončily s výsledkem "bez výhrad".

Vzhledem k výše uvedeným faktům firma GORDIC vyvozuje, že všechny v nedávné době zveřejněné negativní informace o jejích IT dodávkách jsou pravděpodobně součástí řízené diskreditační kampaně. Odvolávání se na neoponovanou auditorskou zprávu KPMG umožňuje šíření zjevně nepochopených, nepravdivých i účelově zkreslených údajů, které pak neorientující se média bez ověření zveřejňují i v případech, kdy informace byly firmou i magistrátem dementovány. Všechny tyto informace tak přispívají k poškozování dobrého jména a dezorientují množství stávajících zákazníků firmy GORDIC, která byla nucena začít se bránit mediální a právní cestou.

Smrčka (SPOZ): Praha smrdí od Béma

Firma opakovaně uvádí některé informace na pravou míru:

Veškeré smluvní vztahy mezi společností GORDIC spol. s r.o. s a hlavním městem Prahou byly po dobu spolupráce uzavírány transparentním způsobem a v souladu s danou legislativou. Cena za dodávky informačních systémů a související služby poskytnuté Magistrátu hl. města Prahy za uplynulých 20 let je 1,08 mld. Kč (bez DPH) a ne 2,5 miliardy. Služby byly poskytnuty magistrátu, městským částem, Technické správě komunikací, městské policii a přes 850 příspěvkovým organizacím zřizovaným MHMP a MČ, kde s nimi pracuje na 5000 úředníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.