Přemysl Votava: Černé prapory na sekretariátech

04.11.2017 20:45

Nějak se nám to po těch volbách zamotalo … těch poražených a trucujících je příliš moc. A ti místo práce pro nás občany, hledají „klacky“ na ty úspěšné. Vyzývají dokonce i k bojkotu sněmovny, mávají praporem nenávisti. Jak říkával TGM: „tož demokracii máme, ještě mít nějaké ty demokraty“.

Přemysl Votava: Černé prapory na sekretariátech
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Politici před volbami vyzývali voliče, aby přišli v hojném množství k volbám. Občané je poslechli, sečetli zásluhy i hříchy té minulé rozhádané vlády. Jedni jásali u šampaňského, druzí zklamaně zírali na svá droboučká procenta. Nad mnohými sekretariáty zavlál černý prapor. Ti zklamaní politici, ať jsou zprava, nebo zleva, mohou být z výsledků voleb nespokojeni, mohou si lízat utržené rány, ale vůli voličů by měli respektovat. Nesmí být hlavně uražení, či hledat chyby někde jinde. Nesmí stát v politickém koutě a trucovat.

Voliči projevili svou vůli po změně, vítězné hnutí ANO dostalo od občanů silný mandát, z voleb vyšlo výrazně posíleno. Vítězství to bylo dominantní. Nabízí se i jednobarevná vláda, na stole je i nabídka pro ostatní parlamentní strany. Nelze jen bouřit z opozičních lavic.

Všechny politické strany musí jednat ve prospěch občanů České republiky. Tedy rychle zapomenout na utržené rány, netrucovat a usednout ke společnému stolu a jednat o povolební situaci. To se týká, jak ODS, ČSSD, KDU, tak i těch ostatních stran. Česká republika musí mít stabilní vládu, která vyjde z výsledků voleb a bude respektovat vůli občanů.

Česká republika, v minulosti stála před daleko většími zkouškami. Stála na mnoha rozcestích. Mnohdy jsme za svou nerozhodnost platili i svou suverenitou…. Příští rok si připomeneme 100. výročí vzniku Československa i to je závazek.

Z úst politiků a ekonomů slyšíme, že Česká republika přes mnohá úskalí vzkvétá, česká ekonomika roste. Česká národní banka předpokládá její letošní růst dokonce o 4,5%, a na příští roky růst přes 3%. Nezaměstnanost je u nás nejnižší v EU. Průmysl hledá zaměstnance i v zahraničí. Kdo chce pracovat, práci najde. Zahraniční obchod je vysoce přebytkový. Česká koruna zpevňuje. My občané více utrácíme. Rostou platy i důchody.

Zatímco Evropa se zmítá v migrační krizi, v národnostních nepokojích, či v sociálních problémech, my žijeme v relativním klidu. Přes naše hranice se nevalí statisíce migrantů, v našich ulicích nevládne strach z terorizmu, či z násilí tak, jak vidíme v zemích západní a jižní Evropy. Vážíme si této skutečnosti a vy politici, jednejte podle toho! Netrucujte!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…