Přemysl Votava: Nezničte olympijské hry, měřte všem stejně

25.07.2016 16:47

Jsme svědky nové cílené kampaně. Dnešní novodobí mravokárci a falešní soudci vynášejí svá obvinění i rozsudky a zapomínají na samotnou podstatu olympijské myšlenky. Těm dnešním mravokárcům proto připomínám, že v době konání antických olympijských her zmlkly zbraně. Tedy ještě přesněji, neválčilo se.

Přemysl Votava: Nezničte olympijské hry, měřte všem stejně
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Spojené státy americké, ale i další státy NATO, dnes přebírají roli „světového četníka“ a vedou války často zcela bez souhlasu RB OSN. V době olympiády budou opět umírat stovky nevinných. Bude to v Iráku, Afganistanu, Sýrii, Libyi, …. Své oběti má i současná migrační vlna, která dopadá i na nás na nás Evropany.

Dnešní tažení proti sportovcům Ruské federace (RF) je proto ryze účelové, je součástí široké politiky ekonomických sankcí, které mají za jediný cíl - pokořit a podmanit si RF. Tedy i zabránit účasti sportovců Ruska na olympijských hrách.

Nezavírejme proto oči před falešnou hrou za očistu sportu. Víme přece všichni, že sport již dávno není čistý. Kolem úspěchu sportovců se dnes točí obrovské finanční částky. Za vybranými sportovci stojí celé týmy trenérů, odborníků, sponzorů, ale i vědců, lékařů.

Měřme všem stejně

I přes mediální a politické snahy o vytváření obrazu nového nepřítele, pokusů o přebarvení historie, protiruské tažení nakonec skončí neslavně. EU již dnes v důsledku své chybné politiky sčítá své prohry.

Olympijské hry nejsou jen medaile, to je i přátelství mezi národy, mezi sportovci, to je i láska ke sportu. Olympijské myšlenky mají národy spojovat, ne rozdělovat. Věřím, že ruští sportovci to nevzdají, nemají to ani v povaze. Zcela jistě do Brazílie přijedou, získají sympatie veřejnosti, vzniknou i nová přátelství. Zároveň nezapomenou na ty dnešní falešné mravokárce.

Buďme tedy spravedliví, měřme všem stejně!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…