ProAlt: Změna je možná, změna je nutná!

17.11.2011 13:20

Série demonstrací proti vládním reformám u příležitosti výročí 17. listopadu.

ProAlt: Změna je možná, změna je nutná!

Ve čtvrtek 17. listopadu se v řadě měst České republiky chystají demonstrace u příležitosti státního státku „Dne boje za svobodu a demokracii".

„Tento den není jen připomínkou odporu proti nacistické okupaci v roce 1939 a událostí v roce 1989, které vyústily ve změnu politického režimu směrem k demokracii," uvádí Tereza Stöckelová, mluvčí ProAltu. „V kontextu současné globální ekonomické, politické a sociální krize je tento den především symbolem toho, že změna je možná. Polistopadový vývoj v České republice zároveň ukazuje, že změna není nikdy definitivní a hodnoty, ke kterým se občané naší země přihlásili v roce 1989 - svoboda, demokracie, otevřené příležitosti pro všechny nebo zdravé životní prostředí -, nejsou samozřejmostí. Musíme je nadále obhajovat a hledat jejich podobu v nové situaci. Změna je nejen možná, ale je ve světle dnešního vývoje i nutná."

V Praze na Václavském náměstí pořádá iniciativa ProAlt pořádá za podpory dalších organizací v pořadí již čtvrtou demonstraci proti vládním reformám. Začátek akce je v 15 hodin u sochy sv. Václava. Tuto demonstraci podporují: Českomoravská konfederace odborových svazů (www.cmkos.cz), Nezávislý odborový svaz Policie ČR (www.nosp.cz), Akční spolek nezaměstnaných (www.akcnispolek.estranky.cz), Nesehnutí (www.nesehnuti.cz) a Ekumenická akademie Praha (www.ekumakad.cz) a kromě jiných řečníků na ní vystoupí i světoznámý filosof Slavoj Žižek.

Akce proběhnou i v dalších městech v České republice.

Ve středu 16. listopadu od 16 hodin před DK Metropol v Českých Budějovicích pořádá ProAlt společně s Regionální radou odborových svazů Jihočeského kraje neformální setkání občanů, kteří jsou nespokojeni se současnou situací v České republice.

V Olomouci u orloje na Horním náměstí pořádá ProAlt 17. listopadu od 14 hodin spolu s iniciativou Occupy Olomouc a místní skupinou Československé anarchistické federace demonstraci pod názvem „17. listopadu 1989 dějiny neskončily!". Na programu je divadlo o školném, projevy a následný pochod městem.

V Ostravě na Jiráskově náměstí pořádá ProAlt 17. listopadu od 15 hodin demonstraci proti vládním reformám ve spolupráci s odbory Dopravního podniku Ostrava (základní organizace odborového svazu DOSIA  při DPO a.s.), odbory zdravotnictví a sociální péče v Moravskoslezském kraji (OSZSP) a ZO OS KOVO Válcovny ArcelorMittal. Demonstrace bude pojata jako Hyde Park - na této demonstraci bude mít každý možnost vyjádřit se k vládním reformám.

V Brně na Malinovského náměstí bude 17. listopadu v 16 hodin vystaveno vysvědčení vládě. Akci spolu s ProAltem pořádají Českomoravská konfederace odborových svazů, Akční spolek nezaměstnaných, Alternativa zdola a Masarykova demokratická akademie.

17. listopadu řekneme společné NE současné vládě. Řekneme NE zvůli finančního sektoru, NE diktátu ratingových agentur a NE politice, která se stala podnikáním. Chceme obnovit ducha sebevědomé a nezávislé občanské aktivity, která hájí ideje, hodnoty a vlastní zájmy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: proalt.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…