Prohlášení redakce Nedeljnik k případu Trump

17.10.2016 11:19

Do jaké míry se srbský časopis Nedeljnik stal obětí americké volební kampaně, která používá i nevybíravé prostředky, je otázka. Existuje možnost, kterou chce redakce Nedeljnikuv nadcházejících dnech vyšetřit, neboť týdeník je nejčtenějším časopisem v zemi. Především jsme byli podvedení ze strany Vladimira Rajčiće (herec a producent žijící v USA, který prohlašuje, že má vazby na Trumpův tým).

Prohlášení redakce Nedeljnik k případu Trump
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Uvádíme zestručněný překlad z Nedeljniku .

V tomto případě můžeme jen po pravdě vše vysvětlit a předložit důkazy k interview, který se stal tématem řady světových médií. Náš časopis se již delší dobu pokoušel o rozhovor s Trumpem. Zjistili jsme však, že v americké politice je častým jevem, že formální cestou se nedá nic pořídit a že jsou k tomu nutné osobní vztahy. Vladimir Rajčić (vpravo s Mikem Pencem) žijící v USA nám mnohokrát podal důkazy, že má vazby na lidi kolem kandidáta viceprezidenta Mika Pence a nabídl, že 

Rajić  a Pencenám pomůže k interview.

Začátkem září jsme zaslali otázky Donaldu Trumpovi. Poměrně dlouho jsme čekali na odpovědi a věděli jsme, že malá země nemá žádnou prioritu v jedné z největších a nejšpinavějších kampaní v historii americké demokracie.

Předali jsme šest otázek a bylo nám řečeno, že Trump odpoví pouze na pět.

Odpovědi přišly brzo ráno 9.října našeho času a to jen několik hodin po druhé debatě Trumpa a Clintonové.

E-maily, které jsme dostali, byly signovány Suzan Javirskou, která je vedoucí štábu volební kampaně v Indianě a je jednou z významnějších mediálních poradkyň Trumpa.

Byli jsme informováni, že Trump vyslechl naše dotazy a že mu velice záleží na hlasech srbských vystěhovalců v několika amerických státech. Trvali jsme na ověření mailové korespondence a na fotodokumentaci, že Rajić má skutečně blízko ke štábu Trumpa. Vše toto nám bylo posláno.

Nebylo by to poprvé, kdy Donald Trump dementuje svá předchozí tvrzení. Nemáme rozhodně důvod, abychom nevěřili podobným principům, které také používají lidé z jeho kampaně. To je tehdy, když takový rozhovor nemá výsledek, který se od něj očekává.

Druhou možností je, že jsme byli podvedení ze strany Rajiće. Tuto možnost bude redakce Nedeljniku vyšetřovat a tuto eventualitu bere za svoji chybu.

Níže je print screen z článku serveru B92, a to údajného dokumentu Trumpových odpovědí.

kopie z Nedeljniku

 

 

 

 

 

 

 

Mirko Raduševič

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…