Projev „lovce šmejdů“ Zbyňka Prouska na konferenci Šmejdi a jejich byznys

11.11.2019 15:24

Přinášíme v plném znění projev, který 31.10. 2019 v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR na konferenci Šmejdi a jejich byznys pronesl známý love šmejdů, soukromý detektiv Zbyněk Prousek.

Projev „lovce šmejdů“ Zbyňka Prouska na konferenci Šmejdi a jejich byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Soukromý detektiv Zbyněk Prousek

Projev Zbyňka Prouska v původním rozsahu níže: 

„ŠMEJDI“, neboli „PODVODNÝ ŠMEJDÍ BYZNYS“ je bezesporu rozsáhlý společenský problém, který vyžaduje nejen důraz na prevenci, ale také důraz na razantní a systémové řešení ze strany státní moci.

Jak už jsem v úvodu řekl – problematikou šmejdů se zabývám přibližně 5 let, a to téměř každodenně.

Jsem tak ve styku s obětmi, znám a poznávám jejich příběhy a vše následně analyzuji a rozpracovávám s cílem odhalit pachatele a předat jej k průniku spravedlnosti.

5 let každodenní práce však nelze vměstnat do mého vystoupení zde, a proto se omezím pouze na základní fakta, úvahy a teze k prezentaci nebezpečnosti podvodného ŠMEJDÍHO BYZNYSU.

Předně považuji za potřebné vyjasnit si samotný pojem „ŠMEJD“

či „ŠMEJDÍ BYZNYS“, a to jak obecně, tak jejich vývoj v čase.

Tvrdím, že tzv. „ŠMEJDÍ BYZNYS“ vznikl z historických tradicí a nelegálních praktik osob působících ve spojitosti s firmami s jakýmsi „slovním základem“ BECK - firmami se sídlem, základnami i personálním obsazením v Mělníku. Dostaneme se tak do let 1995 až 1998 – a současně tak k jakým si základům „ŠMEJDÍHO BYZNYSU“.

Vyjádřeno jinak:

kolébkou“ Šmejdů a jejich byznysu je MĚLNÍK !

Právě na základě informací o velmi podivném angažmá konkrétních osob z Mělnicka v tzv. „Bekařině“ jsem se postupně propracoval až k pozoruhodnému MĚLNICKÉMU GANGU.

Za podstatné považuji zmínit, že MĚLNICKÝ GANG k dnešnímu dni čítá více jak 80 konkrétních fyzických osob – a právě na tomto seskupení je nejlépe patrná jakási MAFIÁNSKÁ ČINNOST, na které je jak dřívější, tak současný „ŠMEJDÍ BYZNYS“ vystavěn, funguje a stále více se rozmáhá.

Pro dokreslení toho o čem ještě budu hovořit, jen doplňuji, že zmíněný

MĚLNICKÝ GANG

ve své činnosti“

připravil o peníze 122 obětí,

kterým způsobil celkovou škodu bezmála 5.000.000 Kč. *

 

*………. šmejdí zisk = 4,5 miliardy/ročně

Působil při tom pod maskou více jak 130 firem, resp. „skořápkových firem“ a ve všech případech útočil za využití principu, který nazývám:

PRINCIP PŘEDEM PŘIPRAVENÉ NEVYMOŽITELNOSTI PRÁVA“

Tzv. „SKOŘÁPKOVÁ FIRMA je jinými slovy jakási maska.

 

 

Maska, kterou Šmejd (podvodník) používá k tomu, aby vypadal jako podnikatel, a aby tak snáze podvedl svou oběť – ideálně z řad rádoby „spotřebitelů“.

Ona „skořápková firma“ je však ve skutečnosti všestranně bezkontaktní, vykazuje pouze virtuální sídlo,

nemá zaměstnance,

přesto že „přijímá peníze“ nemá nikdy žádné jmění

nevede účetnictví,

apod.

Jinými slovy – krom tzv. IČA v obchodním rejstříku a zpravidla tzv. bílého koně jakož to statutárního orgánu nemá tak říkajíc NIC !

No a

 

PRINCIP PŘEDEM PŘIPRAVENÉ NEVYMOŽITELNOSTI PRÁVA?

Ze strany Šmejda/ Šmejdů jakási předem připravená, rafinovaná a propracovaná taktika, která v praxi funguje tak, že Šmejdi a jejich byznys jsou takřka zcela rezistentní proti jakékoli obraně oběti (podvedeného rádo by „spotřebitele“) a obdobně rezistentní vůči opatřením či případným sankcím uloženým ze strany orgánů státu – avšak s jedinou výjimkou, a tou je tzv. TRESTNÍ ŘÍZENÍ.

Praxe a historie je mi důkazem toho, že ŠMEJDÍ BYZNYS lze účinně prolomit jedině trestním řízením !

Ostatně pamatuje na to i Trestní zákoník, který v § 12/2 říká:

Trestní odpovědnost pachatele a trestněprávní důsledky s ní spojené lze uplatňovat jen v případech společensky škodlivých, ve kterých nepostačuje uplatnění odpovědnosti podle jiného právního předpisu.

Nyní se ale ještě na chvíli vrátím k onomu Mělnickému gangu.

Krom toho, že v něm spatřuji přímou souvislost s historickým vývojem Šmejdího byznysu u nás, vnímám jej také jako velké zrcadlo pro stát, tedy naše zákonodárce, vládu i justici a současně jako učebnicový příklad uceleného fungování „ŠMEJDÍHO BYZNYSU“.

Mělnický gang totiž krom podezření z rozsáhlé trestné činnosti vytváří i jakousi „CHOBOTNICI“, na níž můžeme lépe vnímat celý organismus „Šmejdího byznysu“.

Chobotnici využívající:

- nepoctivý právní servis (zakládání, převody, řetězení, vklady do OR, …)

- obchod (kupčení) s tzv. „bílými koni“

- nelegálních intrik, pletich a manipulací s osobními daty.

 

Chobotnici s vnitřními pravidly, kmotry i pěšáky,

včetně přísných vnitřních pravidel v toku peněz,

data do smluv opisoval z hrobů – pak byl nalezený oběšen

 

chobotnici, ve které figurovali osoby blízké osobám tzv. Berdychova gangu,

chobotnici s vazbou na další kriminalitu,

chobotnici s organizací činností při zisku, logistice a šíření šuntového „zboží“ - jakož to nástrojů podvodů,

chobotnici, od které vedou nitky k podivným „úpadkům“ s milióny na pozadí, či ještě k podivnějším „insolvencím“ (osobním bankrotům) u mimořádně pozoruhodných osob.

Také ale – a bohužel - chobotnici signalizující případnou nespolehlivost konkrétních policistů (ÚO,KŘ,GIBS,NCOZ);

a to vše v klubíčku stále a dokola opakujících se jmen.

Prostě – bylo by to na delší povídání.

 

MĚLNICKÝ GANG, nechť tedy zůstane náplní práce poctivých orgánů činných v trestním řízení, které aktuálně prověřují obsah mnou podaného Trestního oznámení o souboru 52 podání

a jak se říká „pojďme dál“.

?

 

 

Když jsem v roce 2017 v Mladé Boleslavi (a bohudík za včasného příjezdu mnou přivolené Policie zmařil Mělnickým šmejdům tzv. předváděčku dříve, než začala – netušil jsem, že jsem takto zřejmě zmařil předváděčku poslední.

Předváděčky tedy víceméně skončily. Skončili ale i Šmejdi ?

Jestliže se v souvislosti s tzv. Šmejdy dříve veřejně hovořilo právě a zejména o zmíněných „předváděčkách“, kterými protékaly milióny korun, a které také byly nejčastějším projevem tzv. Šmejího byznysu, a mnohdy umocněného o mimořádnou brutalitu-včetně násilí, ponižování, vulgárních nadávek, násilného odebírání peněz, mobilních telefonů, zamykání stařečků na WC – nebo opačně – hrozba pomočením pokud nezaplatí, odpírání jim pití při více jak 6ti hodinových „akcích“ (tedy včetně možnosti zapití léků, apod.), konkrétní podezření z podávání tzv. Lehkých drog do teplých nápojů, aby „bábinky byly pěkně načatý“…. ,

pak dnes můžeme hovořit o spoustě nových forem a praktik, o které se Šmejdí byznys v důsledku absence neformální, a tak skutečně účinné represe ze strany státu rozrostl.

Dnes tedy můžeme hovořit o šmejdech

- s lidským neštěstím, s tísní apod.,

- s energiemi,

- s virtuální měnou

- s čističi vody,

- se zdravotními službami, holicími strojky a břity,

- se zázračnými matracemi, dekami či přikrývkami

- se zdravotními potřebami, pomůckami, či léky

- o realitních šmejdech

- o šmejdech na bázi falešných výher,

- o šmejdech na bázi úhrady smyšlených dluhů

- o šmejdech na bázi falešných řemesel

- o šmejdech vnucujících seniorům výměnu dveřních zámků

a pod.

Mohli jsme se ale setkat i se zprávami o tom, jak tzv. Šmejdi zneužili jména: České pošty, zákonné exekutorské činnosti, označení obchodních společností LIDL, ALZA, atd., atd.

Téměř ve všech případech tzv. Šmejdi ke své činnosti stále častěji a bez jakýchkoliv překážek využívají veřejně působící média, tj. zejména internet, tištěné noviny a časopisy, oficiální telefonní linky, ba i televizní či rozhlasové vysílání - což považuji za mimořádně nebezpečné a alarmující.

Jedinou výjimku snad tvoří jen zmínění „ENERGOŠMEJDI“ které i přes veřejností přidělené označení „ŠMEJDI“ já ve své teorii i praxi do kategorie „ŠMEJDŮ“ tak jak o ŠMEJDECH hovořím, a hovořit budu mezi šmejdy, v tom pravém slova smyslu nezahrnuji. (Nepřijímají totiž peníze od přímých obětí a díky tzv. provizím – byť nečestně či neslušně vyslouženým, jsou dohledatelní).

Jakým si fenoménem Šmejdího byznysu je pak jev (forma/způsob),

který nazývám „ČASOPISOVÝ ŠMEJDI“.

Časopisoví šmejdi realizují svůj byznys přes inzerci v některých všeobecně známých časopisech, např.:

TV Blesk,

TV Pohoda,

Rytmus života,

Na kafíčko,

Pestrý svět,

ve kterých po více jak půl roku opakovaně vychází inzerce nabízející různě smyšlená léčebná nebo preventivní tvrzení, a to zpravidla ve spojitosti s konkrétními preparáty, metodami, vynálezy či zázraky, a to vše ve spojení s tzv. Akcí slevového klubu nebo tzv. Akcí klubu lovců příležitostí.

Když pominu můj subjektivní názor o neprofesionalitě, porušování etického kodexu žurnalistiky takových vydavatelů, či moje přesvědčení o deliktu proti Občanskému zákoníku, dle kterého nikdo nesmí těžit ze svého nepoctivého nebo protiprávního činu, což vše ve vydávání i šíření takové inzerce spatřuji, a kterou si neumím vysvětlit jinak, než chtíčem obdobným pro Šmejdy, tedy touhou po mamonu, pak veškerá inzerce vykazuje takřka stejný způsob a formu provedení dílčích aktů jednoho velkého Šmejdího byznysu.

Připomínám jen, že „šmejdí inzerce“ v jednom časopisu, v jednom týdnu by dle ceníku příslušného vydavatele měla stát až 1.000.000 Kč) = a oběma se to vyplatí, že ??

Konkrétní články pak mají za využití barev, obrázků a smyšlených „odborníků“ ověnčených vědeckými hodnostmi i očividně smyšlenými kladnými recenzemi v podstatě jediný cíl, a to zmanipulovat nemocného člověka – ideálně seniora k tomu, aby si za pomocí konkrétního telefonního čísla objednal ten či onen podbízený „zázračný výrobek“.

Přesto, že celý článek působí honosně, odborně a podrobně, nelze v něm krom nastíněných smyšlenek dohledat nic konkrétního (natož pak pravdivého), než telefonní číslo pro objednávku.

Vše na první pohled působí věrohodně a nevinně. Vše má vyvolávat dojem, že jde o režim nabídky a poptávky, ale ve skutečnosti je opak pravdou.

Podvodník nahodil udici a čeká, až se oběť chytí.

A tak je tomu v začátku kaskády dílčích podvodů v organizovaném byznysu Šmejdů téměř vždy.

Dostáváme se tak k tomu, koho si vlastně pod pojmem ŠMEJD či ŠMEJDÍ BYZNYS s p r á v n ě představit?

V kontextu už řečeného zastávám názor, že je nejvyšší čas rozlišovat rozdíl mezi subjekty:

 

SPOTŘEBITEL -------------- PODNIKATEL

 

a

 

 

OBĚŤ -------- PACHATEL

 

 

Další příklad:

Padne-li od doby tzv. První republiky do pléna pojem

„SŇATKOVÝ PODVODNÍK“, nikdo – tím spíš orgán státu – ani na chvíli nezapochybuje o tom, že deliktem (následkem) sňatkového podvodníka je trestný čin !

 

Ano, je tomu tak.

Sňatkový podvodník vytipuje oběť, naváže kontakt, zmanipuluje vztah, slibuje, předstírá, zastírá, lže, atd., a to vše jen proto, aby ve finále oběť oklamal (podvedl) a z oběti vylákal konkrétní jmění – zpravidla peníze !

A co dělá „ŠMEJD“ – Šmejdí podvodník?

vytipuje oběť, naváže kontakt, zmanipuluje vztah, slibuje, předstírá, zastírá, lže, atd., a to vše jen proto, aby ve finále oběť oklamal (podvedl) a z oběti vylákal peníze !

Příkladů bych jistě mohl uvést více – ale čas běží.

Můj názor tedy je, že tzv. Šmejdí byznys není ve své podstatě nic jiného než ORGANIZOVANÝ ZLOČIN (§§ 129, 361 a Tr.z.) a není ve veřejném zájmu se takové právní kvalifikace bát; ba naopak !

Na základě mnou získaných a získávaných poznatků a informací tedy čím dál více podpírám názor, že Šmejdí byznys:

není žádné neslušné podnikání,

není žádný nepoctivý prodej,

není žádná nekalá obchodní praktika, apod.

kdy ostatně sama rezistentnost ŠMEJDÍHO BYZNYSU a jeho pachatelů v každodenní praxi tzv. ukazuje, že tudy cesta nevede,

a

že tzv. ŠMEJDI jsou v reálu toliko ryzí pachatelé nemilosrdného, zákeřného a nelegálního byznysu, který je založený na bezcitném, a brutálním drancování předem vytipovaných obětí a neúčinnosti dosavadních postupů a opatření ze strany státní moci.

Byznys, založený na mafiánských praktikách, systematickém a stále sofistikovanějším poškozování tuzemských i zahraničních osob a daňových únicích.

Byznys opírající se o předem připravenou marnost v nevymožitelnosti práva.

Byznys, který ve formě organizovaného zločinu, destabilizuje naší ekonomiku, znevažuje normální podnikání, drancuje společnost a narušuje důvěru slušných a poctivých občanů ve stát.

Byznys zneužívající dobrodiní demokracie.

Dámy a pánové,

téma ´ŠMEJDI A JEJICH BYZNYS“ je tématem mimořádně rozsáhlým a pro toho, kdo jej chce vnímat ve všech souvislostech a sounáležitostech tématem velmi zajímavým.

Pro mě tématem, o kterém bych mohl se zaujetím a dlouze a dlouze hovořit, ale jak už jsem dnes opakovaně říkal – čas běží, a já musím svůj příspěvek do dnešní konference ukončit.

Závěrem mi tedy dovolte malé „plagiátorství“ myšlenek z Pozvánky na dnešní konferenci :

ŠMEJDÍ BYZNYS, jakož to organizovaný zločin devastuje naši zemi a šíří se jako morová epidemie, která ve stále větším rozsahu způsobuje škody jak přímým obětem, tak státu.

Podvody organizované a prováděné tzv. Šmejdy čím dál více negativně ovlivňují život v naší zemi a způsobují nežádoucí nedůvěru veřejnosti ve slušnou obchodní a podnikatelskou činnost, způsobují narůstající nedůvěru ve spotřebitelské smlouvy, nedůvěru ve spravedlivý a funkční výběr daní, nedůvěru ve vymahatelnost zákonů a v rovnost před zákonem, nedůvěru v instituce státu - zejména pak v policii a justici, a ve finále nedůvěru ve stát jako takový, a nedůvěru ve fungující demokracii.

Podvody organizované a prováděné tzv. Šmejdy tedy narušují základní lidská práva a svobody v naší zemi a jejich eliminace vyžaduje opravdu radikální řešení.

Nebojme se jich.

V případě potřeby jsem připraven k jakékoli občanské pomoci, nebo konsultační spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …