Protest proti sjezdu ultrapravice

14.12.2017 18:47

Chceme spravedlivý svět, a proto musíme být slyšet!

Protest proti sjezdu ultrapravice
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

V Praze se ve dnech 15. a 16. prosince 2017 uskuteční protestní akce namířené proti sjezdu evropské politické frakce Evropa národů a svobody (ENF). První akci bude demonstrace a pochod Prahou, který začne v pátek 15. prosince v 18h před hotelem Intercontinental.

Druhou akcí bude nenásilná blokáda sjezdu ENF, která se uskuteční v sobotu 16. prosince v 15 hodin. Cílem blokády je co nejvíce zkomplikovat průběh jednání ENF, nicméně organizátoři nehodlají protest eskalovat.

Důvodů, proč protestovat proti sjezdu ENF je mnoho: šíří strach, rasismus, sexismus a nabízejí falešnou alternativu vůči politickým problémům, které sužují Evropu. Není náhodou, že hostitelem sjezdu je česká SPD, která se do rodiny krajní pravice sama hlásí. „Ačkoli se strany pravicového populismu často od sebe liší, jedno mají společné. Nejde jim o obyčejné lidi a jejich starosti, ale o to, jak si na vyvolávání strachu a falešných alternativách postavit dobře placenou politickou kariéru,“ řekl mluvčí akce Jonáš Kreisinger.

Cílem akce je poukázat na skutečnost, že krajní pravice nenabízí odpovědi na dnešní problémy, ale naopak je výsledkem jejich nedostatečného a nedůsledného řešení. Neschopnost jak evropských, tak jednotlivých národních politických liberálních elit vede k posilování pravicových populistů. „Bereme vážně osudy lidí, kteří chodí na dvanáctihodinové směny, aby uživili rodinu, na kterou kvůli práci ani nemají čas. Bereme vážně i osudy lidí, kteří mají tři prekarizovaná zaměstnání, aby mohli studovat, či jezdit do zahraničí. Ale i všech těch, kteří práci nemají a živoří s malými příjmy,“ vysvětluje mluvčí akce Jonáš Kreisinger.

K tomu, aby mohla být společnost spravedlivá, musí být hlas toužící po svobodě a rovnosti slyšet. Proto vyzýváme všechny, aby se k našim akcím připojili.

Jonáš Kreisinger, mluvčí akce 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…