Protestní nóta Česko-Slovenského sněmu Tureckému prezidentovi

29.11.2015 18:12

Před tureckým velvyslanectvím se v Praze ve čtvrtek 26. 11. 2015 sešlo několik lidí, aby protestovali proti podpoře terorismu a proti ohrožování planety III. světovou válkou ze strany Turecka. Demonstranti předali na ambasádě nótu, adresovanou prezidentovi Turecké republiky.

Protestní nóta Česko-Slovenského sněmu Tureckému prezidentovi
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Recep Tayyip Erdogan, Prezident Turecké republiky
kopie: Ahmet Davutoglu, předseda vlády
prostřednictvím: J.E. p. Ahmet Necati BIGALI,
Velvyslanec Turecké republiky v České republice
Na Ořechovce 69, 162 00 Praha 616

Pane prezidente Erdogane,

my, někteří občané České republiky, důrazně protestujeme proti agresi, kterou turecký stát spáchal na syrské hranici. Turecké vzdušné síly sestřelily vojenské letadlo Ruské federace, které v pohraničí provádělo protiteroristické operace, a tím byla zákeřným způsobem spáchána zrada.

V důsledku turecké agrese zahynuli dva ruští vojáci a došlo ke ztrátě letadla a vrtulníku. To způsobily teroristické jednotky, působící právě v inkriminované oblasti, a to z dopuštění a s podporou tureckého státu.

Jen hlupák může akceptovat Vaše licoměrná vysvětlení, že nebyl znám původ letadla. Ruské letecké síly operují v této oblasti od prvního října! Jejich letiště je 30 km od tureckých hranic. Vaše vysvětlení je výsměch zdravému rozumu!

Pane prezidente, můžete namítat, že nám do toho nic není, ale mýlíte se. Jsme bohužel členy NATO, a pociťujeme, že si svým bezohledným sledováním vlastních mocenských a finančních zájmů a pravděpodobně zájmů muslimského bratrstva zahráváte se světovým mírem. Vaším hanebným zločinem se zpronevěřujete odkazu Mustafy Kemala Atatürka „mír doma, mír ve světě“ - a to se dotýká i nás.

Z naší středoevropské perspektivy se totiž jeví, že nějaké síly ve Vaší zemi - byť by nebyly napojeny na Vás a na další klíčové struktury tureckého státu - operují dlouhodobě v neprospěch míru a stability regionu i míru a stability celého světa. Jeví se, že tyto síly podporovaly z území Turecka – a to všemi dostupnými prostředky a dlouhodobě - rozvrat Syrské arabské republiky, asistovaly při rozkradení průmyslové zóny v Alepu, vyzbrojovaly, cvičily a podporovaly zločinecké a teroristické bandy, které ohrožovaly a dodnes ohrožují životy a bezpečí syrských občanů, a dlouhodobě se - podle informací světového tisku - podílí na pašování a prodeji kradených nerostných surovin, lidských orgánů, uměleckých artefaktů a bílého masa a to jak ze Sýrie, tak i z Iráku. To vše představuje hned několik přestupků proti mezinárodnímu právu i proti morálce civilizovaných zemí.

V této souvislosti je každému jasné, že prostřednictvím těchto, nám neznámých sil uvnitř turecké společnosti, spolupracuje turecký stát s islamistickými teroristy a tím i s Islámským státem - opovrženíhodnou skupinou hrdlořezů, vrahů, násilníků a neznabohů, která ohrožuje nyní i životy a bezpečí evropských zemí - což si bereme, drahý pane prezidente, osobně!

Proto Vás naléhavě vyzýváme, pane prezidente Erdogane, abyste s tím přestal a nevyvolával třetí světovou válku!

Ve vrcholné úctě k odkazu Mustafy Kemala Atatürka,

za znepokojené občany ČR a za Česko – Slovenský sněm

V Praze dne 26. 11. 2015

Věra Řezníčková a Pavel Matějka

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…