Protialt: Zákony přece nemůžou tvořit kolaboranti s StB

27.11.2013 20:06

K problematice lustračního zákona.

Protialt: Zákony přece nemůžou tvořit kolaboranti s StB
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vlajka s Gottwaldem a svastikou

Dne 25. 11. 2013 před budovou PSP ČR před zahájením první schůze zástupci ProtiAlt o.s. oslovili přibližně 50 poslanců s žádostí o podpis pod petici o zachování lustračního zákona.

Někteří poslanci podepsali okamžitě, například poslanec V. Jandák. Bohužel většina poslanců, které jsme oslovili a vysvětlili účel petice, kontrovali názorem o vyčpělosti lustračního zákona. Značně překvapil Martin Komárek přesvědčením, že petice je zcela zbytečná, neboť platnost lustračního zákona ohrožená není.

 Podpisů z řad poslanců jsme získali jen šest. Tak malý zájem o tak důležitou věc nás překvapil. Proto jsme se rozhodli pečlivěji prověřit pohled našich volených zástupců na možnost zásadně ovlivňovat chod státu lidmi, kteří byli součástí totalitního režimu a na jehož trvání se podíleli coby příslušníci StB či dokonce Pohotovostního pluku ministerstva vnitra. Není přece možné, aby v PSP ČR vytvářeli zákony lidé, kteří považují kolaboraci s KSČ a STB za nevýznamnou součást politické kariéry a my o tom nevěděli.

Mluvčí iniciativy Miroslava Táborská

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…