Protikorupční Kverulant: Billboardaři kvůli svému byznysu poškozují veřejnou zeleň

28.03.2017 18:01

Kverulant.org se bojem proti billboardům zabývá již od svého vzniku v roce 2009. Díky němu zmizí již letos v září billboardy od dálnic a silnic I. třídy. Nyní odhalil, že billboardaři v Praze kvůli svému byznysu poškozují veřejnou zeleň.

Protikorupční Kverulant: Billboardaři kvůli svému byznysu poškozují veřejnou zeleň
Foto: pixabay.com
Popisek: Billboard - ilustrační foto

Křiklavým příkladem je situace podél ulice 5. května, zejména poblíž jejího křížení s pěší lávkou ze Spořilova. Tam na pozemcích patřících Praze došlo k uřezání vršků stromů, které bránily výhledu na billboardy. 

Postižené stromy tak byly připraveny cca o 40 % potenciálu dožití, byla zcela potlačena jejich sadovnická funkce prostorově odstínit přilehlou lávku a rovněž byl výrazným způsobem umenšen jejich potenciál hlukově a prachově izolační funkce, kvůli které lemují oblast severojižní magistrály. 

Kverulant dnes podal v této věci České inspekci životního prostředí podnět k zahájení správního řízení a doufá, že billboardaři budou potrestáni. Kverulant je  přesvědčen, že z hlediska hlukově izolační funkce by bylo nejvhodnější odstranit většinu plakátovacích ploch u silnic a dálnic v intravilánu města a nahradit je nejlépe drobnolistou zelení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…