Protikorupční Kverulant: Odhalili jsme již čtvrtý útok billboardové lobby na zákon proti dálničním poutačům

03.03.2017 18:36

V květnu 2012 byla přijata novela zákona o pozemních komunikacích, která zakazuje nejnebezpečnější billboardy.

Protikorupční Kverulant: Odhalili jsme již čtvrtý útok billboardové lobby na zákon proti dálničním poutačům
Foto: pixabay.com
Popisek: Billboard - ilustrační foto

Podle této novely billboardy zmizí od dálnic a silnic I. třídy nejpozději  1. září letošního roku. Přijetí tohoto zákona bylo vyvrcholením Kverulantovy kampaně. Kverulan.org již zaznamenal čtyři útoky billboardové lobby na tento zákon. Nejprve poslanec Stanislav Berkovec v dubnu 2016 předložil do parlamentu návrh, který by tento termín oddálil o pět let.

Pak se hned dvakrát pokusil prosadit zájem billboardové lobby poslanec Jaroslav Foldyna. Podstatou jeho návrhů bylo podstatné rozšíření takzvaného zastavěného území podél komunikací, ze kterého billboardy nebudou muset zmizet. I díky Kverulantovi žádný z těchto návrhů neprošel. 

Včera na pomoc billboardové lobby přispěchal poslanec Bendl a do novely upravující vydávání řidičských oprávnění "přilepil" změnu definice zastavěného území.  Petr Bendl chce uzákonit, aby toto území nebylo definováno zákonem jako určitý počet staveb, ale o jeho rozsahu mohly rozhodovat obce. S těmi by se mohli billboardáři dohodnout mnohem snáz a mohli by tak výrazně rozšířit území kolem sinic I. třídy, ze kterého nebudou muset v letos v září odstraňovat svoje poutače. Kverulantovi se již podařilo odvrátit již tři útoky billboardové lobby na zákaz billboardům a věří, že i tentokrát bude úspěšný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …