Protikorupční Kverulant: Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v organizaci okrádání řidičů na dálnicích

25.10.2016 15:48

ŘSD rozdělilo dálnice na několik úseků, ve kterých bez soutěže zajistilo monopol vždy jedné předražené odtahové společnosti. Pod tlakem Kverulanta vypsalo na konci loňského roku výběrové řízení, což Kverulant považoval za úspěch, ale ukázalo se, že soutěž byla ušita na míru pouze několika firmám.

Protikorupční Kverulant: Ředitelství silnic a dálnic pokračuje v organizaci okrádání řidičů na dálnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Podezření, že soutěž byla vypsána jen pro několik firem, dobře dokládá i její výsledek. Odtahovky se mezi sebou dohodly a pro každý dálniční úsek předložila nabídku vždy jen jedna z nich. Ani v jedné z 18 částí veřejné zakázky tedy reálně neproběhla žádná soutěž, ve smyslu předkládání nabídek výhodnějšího plnění potenciálních dodavatelů oproti jejich konkurentům.

Kverulant.org to považuje za výsledek kartelové dohody, a proto podal k antimonopolnímu úřadu stížnost na nezákonnost tendru. Nyní Kverulant zjistil, že ŘSD navzdory tomu uzavřelo na konci září 2016 smlouvy s několika účastníky této zmanipulované soutěže. Podrobnosti naleznete v kauze DÁLNIČNÍ LOVCI NEHOD.

Kverulant.org se s okrádáním řidičů na dálnicích s podporou ŘSD nechce smířit, a proto dnes odeslal ministrovi dopravy další dopis, ve kterém ho znovu vyzývá, aby se osobně zasadil o změnu systému, který parazituje na dálničních nehodách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…