Průzkum: Obezřetná fiskální politika a nízké zadlužení podporují důvěryhodnost České republiky

02.07.2017 15:01

„Ratingové hodnocení České republiky na stupni A1 se stabilním výhledem je podpořeno obezřetnou fiskální politikou, velmi nízkým zadlužením a rovněž zavedením nového fiskálního rámce v podobě zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti,“ vypočítává ratingová agentura Moody’s přednosti české ekonomiky ve svém posledním prohlášení.

Průzkum: Obezřetná fiskální politika a nízké zadlužení podporují důvěryhodnost České republiky
Foto: pixabay.com
Popisek: Průzkum - ilustrační foto

Právě silná fiskální pozice státu, kterou agentura považuje za klíčovou silnou stránku České republiky, podpořená nově zavedeným fiskálním rámcem umožní zachování klesajícího trendu podílu vládního dluhu na HDP. Na tomto poklesu se mimo jiné podílí snižování státního dluhu a jeho efektivnější správa v souladu s dnes publikovanou aktualizací Strategie financování a řízení státního dluhu na druhé pololetí letošního roku.

„Zdárné zakončení několikaletého a velice náročného legislativního procesu spojeného se schvalováním zákonů o rozpočtové zodpovědnosti je velice kladně vnímáno. A to nejen ze strany ratingové agentury Moody’s. Potvrzuje to, že útrapy spojené se schvalováním nové legislativy, boj s jejími zarputilými odpůrci a hledání vhodného kompromisního řešení se skutečně vyplatily,“ komentuje náměstek ministra financí pro veřejné rozpočty Petr Pavelek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…